Veileder for basale smittevernrutiner
Veilederen beskriver grunnleggende smitteforebyggende tiltak som skal benyttes av alt helsepersonell, innen alle grener av helsetjenesten, i møte med alle pasienter, uavhengig av smittestatus.
Viser 21 treff
Veilederen beskriver grunnleggende smitteforebyggende tiltak som skal benyttes av alt helsepersonell, innen alle grener av helsetjenesten, i møte med alle pasienter, uavhengig av smittestatus.
Gode kunnskapsoversikter er utarbeidet på en systematisk og transparent måte og det skal være mulig for andre å etterprøve og kritisere metoder, resultater og konklusjoner. Derfor bruker vi eksplisitte og forhåndsdefinerte metoder og følger internasjonale prinsipper ved innhenting, vurdering og sammenfatting forskningsresultater.
Veilederen inneholder informasjon til kommuner, helseforetak og private helseinstitusjoner om ansvarsforhold og gjennomføring av koronavaksinasjonsprogrammet. Oppdateringer skjer fortløpende.
Veilederen gir et faglig rammeverk for utforming, implementering og evaluering av interne prosedyrer eller retningslinjer for å forebygge infeksjoner ved håndtering av ulike intravaskulære katetre.
Denne håndboka for kommunelegen dreier seg om å oppdage, vurdere og slå ned lokale utbrudd av covid-19.
Veilederen beskriver planlegging og gjennomføring av massevaksinasjon i kommuner, helseforetak og private sykehus ved pandemisk influensa.
All informasjon om koronaviruset sars-CoV-2, sykdom, utbredelse samt råd for publikum og helsepersonell. Sidene oppdateres fortløpende
Smittevernveilederen er et oppslagsverk om forebygging og kontroll av smittsomme sykdommer. Hovedmålgruppen er ansatte i kommunehelsetjenesten.
Veilederen inneholder informasjon om vaksiner, vaksinasjonsvirksomhet, vaksinasjonsprogrammene i Norge og vaksinasjon av spesifikke grupper.
Nyttig i arbeid innen miljørettet helsevern. Du kan lese om ulike sentrale elementer innen fare- og risikovurdering av kjemikalier.
Håndboken tar for seg naturlige toksiner og ulike grupper av fremmedstoffer som kan forekomme i mat.
I denne veilederen finner du hvilke stoffer som kan forekomme i drikkevann, og hvilke tiltak som må til for å forebygge, redusere eller eliminere farer.
Veileder om analyser som utføres ved FHI, agens som analyseres, prøvemateriale som tas og innsending. FHI er referanse- og beredskapslaboratorium for flere agens. Veilederen er for rekvirenter.
Informasjonen i Tuberkuloseveilederen er beregnet på helsepersonell. Veilederen revideres fortløpende ved behov.
23 ulike forurensningskomponenter som kan finnes i uteluft, er vurdert opp mot helseskadelige effekter.
Veilederen gir et faglig rammeverk for utforming, implementering og evaluering av interne håndhygieneprogram, retningslinjer og prosedyrer knyttet til håndhygiene.
I skadedyrveilederen finner du informasjon og råd om forebygging og bekjempelse av skadedyr. Du finner også informasjon om over 150 skadedyr og andre tilfeldige gjester i hus og urbane miljøer.
Denne nasjonale veilederen gir råd om hvordan man best kan forebygge kateterassosierte urinveisinfeksjoner.
Veilederen har som formål å gi helsepersonell i Norge tilstrekkelig bakgrunnsinformasjon og råd til at de kan finne løsninger for å håndtere smittevernaspektene rundt tilfeller av ebola lokalt.
Utbruddsveilederen er en veileder for kommuneleger og Mattilsynet når det gjelder oppklaring av sykdomsutbrudd som skyldes smitte fra mat, vann eller dyr.