Hopp til innhold

Valgte elementer er lagt i handlekurven

Gå til handlekurv

Veiledere og håndbøker

Viser  15  treff

Sorter etter:
|
  1. Håndbok om helsefarlige kjemiske stoffer

    Nyttig i arbeid innen miljørettet helsevern. Du kan lese om ulike sentrale elementer innen fare- og risikovurdering av kjemikalier.

  2. Håndbok for fremmedstoffer i mat

    Håndboken tar for seg naturlige toksiner og ulike grupper av fremmedstoffer som kan forekomme i mat.

  3. Veileder for stoffer i drikkevann

    I denne veilederen finner du hvilke stoffer som kan forekomme i drikkevann, og hvilke tiltak som må til for å forebygge, redusere eller eliminere farer.

  4. Veileder for mikrobiologiske laboratorieanalyser

    Veileder om analyser som utføres ved FHI, agens som analyseres, prøvemateriale som tas og innsending. FHI er referanse- og beredskapslaboratorium for flere agens. Veilederen er for rekvirenter.

  5. Håndbok for uteluft - luftkvalitetskriterier

    23 ulike forurensningskomponenter som kan finnes i uteluft, er vurdert opp mot helse­skadelige effekter.

  6. Håndhygieneveilederen

    Veilederen gir et faglig rammeverk for utforming, implementering og evaluering av interne håndhygieneprogram, retningslinjer og prosedyrer knyttet til håndhygiene.

  7. Håndbok for tilgang til helsedata

    Håndboken gir en oversikt over data FHI tilbyr for forskning og analyse, og hvordan du søker om tilgang.

  8. Skadedyrveilederen

    I skadedyrveilederen finner du informasjon og råd om forebygging og bekjempelse av skadedyr. Du finner også informasjon om over 150 skadedyr og andre tilfeldige gjester i hus og urbane miljøer.

  9. Veileder for forebygging av kateterassosierte urinveisinfeksjoner

    Denne nasjonale veilederen gir råd om hvordan man best kan forebygge kateterassosierte urinveisinfeksjoner.

  10. Ebolaveilederen

    Veilederen har som formål å gi helsepersonell i Norge tilstrekkelig bakgrunnsinformasjon og råd til at de kan finne løsninger for å håndtere smittevernaspektene rundt tilfeller av ebola lokalt.

  11. Utbruddsveilederen

    Utbruddsveilederen er en veileder for kommuneleger og Mattilsynet når det gjelder oppklaring av sykdomsutbrudd som skyldes smitte fra mat, vann eller dyr.

  12. Vaksinasjonsveilederen

    Veilederen inneholder informasjon om vaksiner, vaksinasjonsvirksomhet, vaksinasjonsprogrammene i Norge og vaksinasjon av spesifikke grupper.

  13. Tuberkuloseveilederen

    Informasjonen i Tuberkuloseveilederen er beregnet på helsepersonell. Veilederen revideres fortløpende ved behov.

  14. Smittevernveilederen

    Smittevernveilederen er et oppslagsverk om forebygging og kontroll av smittsomme sykdommer. Hovedmålgruppen er ansatte i kommunehelsetjenesten.

  15. Malariaveilederen

    Den nettbaserte veilederen inneholder blant annet en oversikt over ulike land hvor malaria forekommer og hvilke forebyggende tiltak (profylakse) som anbefales.