Hopp til innhold

Søkeresultat

Viser  445  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Reisevaksiner

  Informasjon om reisevaksiner med oversikt over anbefalinger ved reise til ulike land. 

  Tema

 2. Hvilke reisevaksiner bør jeg ta?

  Alder og reisemål har betydning for hvilke vaksiner som anbefales. For å få best mulig virkning av vaksinene bør du starte med vaksinasjon i god tid før avreise.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 3. Reisevaksinasjon

  Om vaksina­sjon i forbindelse med korte eller lengre utenlandsreiser inkludert studieopphold i utlandet.

  Vaksinasjonsveilederen

  Publisert

 4. Smittevernråd ved reiser

  Her finner du råd om å forebygge infeksjoner på reise. Du finner også meldinger om utbrudd av smittsomme sykdommer ved populære reisemål i utlandet.

  Tema

 5. Laboratoriediagnostikk ved reiserelatert sykdom

  Tarminfeksjoner er det mest vanlige å smittes med ved reiser til utlandet, men ved reiser til enkelte områder i verden er det også risiko for å pådra seg eksotiske smittsomme sykdommer, f.eks. tropesykdommer som dengue. Mange slike tropesykdommer har lignende klinisk bilde ofte preget av feber og kan derfor ikke skilles fra hverandre uten at spesielle laboratorieundersøkelser utføres.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 6. Råd til flyplasser og andre innreisepunkter

  Her finner flyplasser, havner, tog- og busstasjoner råd for hva de bør gjøre hvis det er mistanke om covid-19 hos en passasjer.

  Koronavirus - fakta, råd og tiltak

  Publisert Oppdatert

 7. Behandlingsreiser

  Vi fikk i oppdrag å utføre et systematisk litteratursøk med påfølgende sortering. Oppdraget var å finne randomiserte kontrollerte studier som har vurdert effekt av behandlingsreiser.

  Forskningsomtale

  Publisert Oppdatert

 8. Smittevernråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge

  Karanteneregler og råd for smittevern ved reise blir oppdatert fortløpende. Spesielt før en utenlandsreise er det viktig at du både setter deg inn i hvilke regler som gjelder i det landet du reiser til, og hvilke regler som gjelder når du kommer tilbake til Norge. Ta høyde for at anbefalinger om reise kan bli endret raskt.

  Koronavirus - fakta, råd og tiltak

  Publisert Oppdatert

 9. Vaksiner ved reise til Afrika

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til alle land i Afrika. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 10. Gode råd for god reise

  Hvert år pådrar tusenvis av personer fra Norge seg smittsomme sykdommer under reiser til utlandet. God forberedelse gir tryggere reise. I brosjyren "Gode råd for god reise" finner du blant annet råd om vaksiner/forebyggende legemidler, tips til utsatte grupper og andre råd som er viktige både før, under og etter reisen.

  Brosjyre

  Publisert Oppdatert