Hopp til innhold

Søkeresultat

Nå har du søkt i vanlig søk. Du kan også finne utdatert innhold ved søk i det historiske arkivet.

Viser  324  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Reisevaksiner

  Informasjon om reisevaksiner med oversikt over anbefalinger ved reise til ulike land. 

  Tema

 2. Hvilke reisevaksiner bør jeg ta?

  Alder og reisemål har betydning for hvilke vaksiner som anbefales. For å få best mulig virkning av vaksinene bør du starte med vaksinasjon i god tid før avreise.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 3. Reisevaksinasjon

  Om vaksina­sjon i forbindelse med korte eller lengre utenlandsreiser inkludert studieopphold i utlandet.

  Vaksinasjonsveilederen

  Publisert

 4. Laboratoriediagnostikk ved reiserelatert sykdom

  Tarminfeksjoner er det mest vanlige å smittes med ved reiser til utlandet, men ved reiser til enkelte områder i verden er det også risiko for å pådra seg eksotiske smittsomme sykdommer, f.eks. tropesykdommer som dengue. Mange slike tropesykdommer har lignende klinisk bilde ofte preget av feber og kan derfor ikke skilles fra hverandre uten at spesielle laboratorieundersøkelser utføres.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 5. Behandlingsreiser

  Vi fikk i oppdrag å utføre et systematisk litteratursøk med påfølgende sortering. Oppdraget var å finne randomiserte kontrollerte studier som har vurdert effekt av behandlingsreiser.

  Forskningsomtale

  Publisert Oppdatert

 6. Gode råd for god reise

  Hvert år pådrar tusenvis av personer fra Norge seg smittsomme sykdommer under reiser til utlandet. God forberedelse gir tryggere reise. I brosjyren "Gode råd for god reise" finner du blant annet råd om vaksiner/forebyggende legemidler, tips til utsatte grupper og andre råd som er viktige både før, under og etter reisen.

  Brosjyre

  Publisert Oppdatert

 7. Gode råd for god reise

  God forberedelse gir tryggere reise. Følg råd om vaksiner/forebyggende legemidler og andre råd som er viktige både før, under og etter reisen.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 8. Vaksiner ved reise til Afrika

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til alle land i Afrika. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 9. Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert

 10. Vaksiner ved reise til Oseania

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste øyer i Oseania. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Artikkel

  Publisert Oppdatert