Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  9  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Færre under 70 år dør av kreft og hjerte-karsykdommer nå enn før

  Norge har som mål å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer med 33 prosent innen 2030. Nå viser beregninger at vi er på god vei til å nå målet.

  Nyhet

  Publisert

 2. Ny studie viser hva som kan være grunnen til at vi har bedre hørsel

  For første gang vet vi mer om hvorfor vi har bedre hørsel nå enn tidligere. Grunnen er trolig mindre støy på arbeidsplassen, færre ørebetennelser og færre røykere, viser en ny studie fra FHI.

  Forskningsfunn

  Publisert

 3. Webinar om ikke-smittsomme sykdommer 16. februar

  Hvordan er utviklingen innen ikke-smittsomme sykdommer? 16. februar er det tid for et webinar som tar for seg det meste knyttet til utviklingen av ikke-smittsomme sykdommer.

  Nyhet

  Publisert

 4. Lavere dødelighet i Norge for noen sykdommer under pandemien

  Det er ingen tegn til flere døde de tre første månedene av koronapandemien enn tidligere år. Foreløpige tall viser færre registrerte dødsfall av hjerte- og karsykdommer og lungesykdommer.

  Nyhet

  Publisert

 5. 27.500 deltok i spørreundersøkelse om hjernehelse

  Hele 27.500 deltakere i 76 land ble med i det som trolig er den største spørreundersøkelsen om hjernehelse noensinne. Lifebrain-prosjektet og sju organisasjoner står bak studien som ledes fra FHI.

  Forskningsfunn

  Publisert

 6. Fysisk aktivitet og sunt kosthald påverkar både psykisk og fysisk helse

  Hos personar med psykiske lidingar kan fysisk aktivitet og andre helsefremmande tiltak betre livskvaliteten og redusere symptom på depresjon, viser ein studie frå Folkehelseinstituttet.

  Forskningsfunn

  Publisert

 7. Psykiske problem kombinert med høgt alkoholinntak aukar risikoen for tidleg død

  Risikoen for tidleg død doblar seg dersom ein har psykiske problem og drikk meir enn to glas vin per dag i gjennomsnitt. Det viser ein studie som Folkehelseinstituttet har leidd.

  Forskningsfunn

  Publisert

 8. Har nådd målet om 25 prosent færre dødsfall

  Norge har som mål å redusere tidlige dødsfall av de ikke-smittsomme sykdommene med 25 prosent innen 2025. Nå viser beregninger at målet allerede er nådd.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 9. Ny handlingsplan skal få folk opp av sofaen

  Tre millioner mennesker i Norge fyller ikke helsemessige anbefalinger om fysisk aktivitet og faller under kategorien fysisk inaktive – blant dem er over 300 000 barn og unge. Målet er å endre dette.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert