Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  167  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Status covid-19 uke 27 - fra 29. juni – 5. juli

  Ytterligere nedgang i smittespredning av covid-19 i Norge. Det viser ukerapporten for 29. juni – 5. juli fra Folkehelseinstituttet.

  Nyhet

  Publisert

 2. FHI har mottatt vedtak om midlertidig forbud

  Folkehelseinstituttet (FHI) mottok mandag 6. juli vedtak om midlertidig forbud mot å behandle personopplysninger i Smittestopp.

  Nyhet

  Publisert

 3. Nytt kurs og oppdatert kapittel om smittesporing

  Smittesporing spiller en avgjørende rolle i den norske strategien for å bekjempe covid-19 epidemien. Hver gang et covid-19- tilfelle bekreftes, skal det settes i gang smittesporing, og alle nærkontakter skal få beskjed om at de kan ha vært utsatt for...

  Melding

  Publisert

 4. Raskere koronasvar via Helsenorge.no og kjernejournal

  Fra 2. juli kan du selv se svaret på koronatesten din på Helsenorge.no så snart prøven er analysert og besvart. Helsepersonell får se svaret via kjernejournal.

  Nyhet

  Publisert

 5. Ny risikovurdering om covid-19-epidemien: Norge vil få lokale smitteutbrudd

  Det er fortsatt lite smittespredning av covid-19 i befolkningen i Norge. De fleste kommunene har ikke hatt meldte smittede de siste ukene.

  Nyhet

  Publisert

 6. Små endringer i livskvaliteten under koronaepidemien

  Det er litt færre voksne som føler seg ensomme, men flere som finner lite mening med de gjør i hverdagen under koronaepidemien. Det viser en undersøkelse fra Nordland og Agder.

  Forskningsfunn

  Publisert

 7. Oppdateringer i smittevernveiledere for barnehager og skoler

  Smittevernveilederne for barnehager og skoler (Utdanningsdirektoratet.no) har i dag blitt oppdatert med følgende presiseringer:  Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det...

  Melding

  Publisert

 8. Om lag 1 prosent av befolkningen har vært smittet av det nye koronaviruset

  Om lag 1 prosent av Norges befolkning har antistoffer mot det nye koronaviruset SARS-CoV-2 som gir sykdommen covid-19, viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet.

  Forskningsfunn

  Publisert

 9. Oppdatert kart over Norden

  Kartet over karanteneplikt ved reiser i Norden er nå oppdatert. Karanteneplikt gjelder for hele Sverige, inkludert Gotland.

  Nyhet

  Publisert

 10. Status covid-19 uke 25 - fra 15. til 21. juni

  Spredningen av koronavirus er fortsatt lav i Norge. Det viser ukerapporten for 15. - 21. juni fra Folkehelseinstituttet.

  Nyhet

  Publisert

 11. FHI har svart Datatilsynet om Smittestopp

  Folkehelseinstituttet svarte i går Datatilsynet på varselet om vedtak om midlertidig forbud mot å behandle personopplysninger i Smittestopp.

  Nyhet

  Publisert

 12. Fortsatt lave tall for andre smittsomme sykdommer enn covid-19

  I første halvdel av juni ble det meldt om 385 tilfeller av smittsomme sykdommer utenom covid-19. I tilsvarende periode i 2019 var antallet 1048.

  Nyhet

  Publisert

 13. Smitteverntiltak for utenlandske helsearbeidere og for helsearbeidere som får unntak fra karanteneplikt

  Folkehelseinstituttet har følgende råd om smittevern når personer fra andre land skal arbeide i norske helsetjenester, og når helsearbeidere får unntak fra karanteneplikt.

  Nyhet

  Publisert

 14. 25. jun | 2020

  Webinar med spørretime for kommuneleger: Rådgiving til befolkningen, helsetjenesten og andre sektorer om smittevern og covid-19

  Folkehelseinstituttet arrangerer torsdag 25. juni kl 1000-1130 webinar med spørretime om covid-19 og smitteverntiltak for kommuneleger.
  10.00-11.30
  Arrangement
  Webinar

  Arrangement

 15. Siste dagsrapport i pdf-format er publisert i dag

  Dagens rapport om koronavirus og covid-19 er den siste dagsrapporten i pdf-format. Alle tabeller og diagrammer om koronavirus og covid-19 fins nå på statistikksiden, her oppdateres de alle hverdager cirka kl 13. Dagsrapport og statistikk om covid-19...

  Melding

  Publisert

 16. Status covid-19 uke 24 – fra 8. til 14. juni

  Spredningen av koronavirus er fortsatt lav i Norge. Det viser ukerapporten for 8.–14. juni fra Folkehelseinstituttet.

  Nyhet

  Publisert

 17. FHI stopper all innsamling av data i Smittestopp

  FHI sletter alle data fra appen Smittestopp og stopper inntil videre innsamling av data etter varsel om forbud fra Datatilsynet.

  Nyhet

  Publisert

 18. Ny risikovurdering om covid-19-epidemien: Fare for økt smitte i sommer

  Folkehelseinstituttet er bekymret for økt smitte på store arrangementer i sommer og frykter betydelige lokale utbrudd. Det viser den niende risikovurderingen fra Folkehelseinstituttet publisert i dag.

  Nyhet

  Publisert

 19. Avstanden mellom oss har blitt mindre

  Stadig flere av oss er nær andre personer, og skiftet skjedde spesielt rundt 10. mai. Det viser foreløpige tall fra Smittestopp om hvordan folk beveger seg i forhold til hverandre.

  Nyhet

  Publisert

 20. Resultater fra utbruddsrapporten for 2019

  I 2019 ble det varslet 223 utbrudd med totalt 5 401 rapporterte sykdomstilfeller. Dette var omtrent på samme nivå som antall varslede utbrudd i 2018, men det var en økning i antall sykdomstilfeller på grunn av et stort vannbårent utbrudd i Askøy kommun...

  Melding

  Publisert