Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  21  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. En person har testet positivt på koronavirus

  Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag fått bekreftet at en person har testet positivt på koronavirus. Personen er frisk.

  Nyhet

  Publisert

 2. Nordmann bosatt i Italia smittet av koronavirus

  FHI er informert om at en nordmann har testet positivt på koronaviruset i Italia. Vedkommende har milde symptomer. Personen er bosatt i Italia, og følges opp av italiensk helsevesen.

  Nyhet

  Publisert

 3. Oppdatert informasjon om diagnostikk for covid-19

  Områder med vedvarende spredning av koronaviruset er nå utvidet og  definisjonen av et mistenkt tilfelle som oppfyller kriteriene for testing er oppdatert i henhold til dette. Testing og diagnostikk I tillegg så anbefales det nå å teste innlagte...

  Melding

  Publisert

 4. Oppdatert risikovurdering om koronavirus i Norge

  Folkehelseinstituttet vurderer at risikoen for spredning av sykdommen i Norge foreløpig er moderat, men ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig epidemi.

  Nyhet

  Publisert

 5. Råd til reisende i nye områder med lokal smittespredning av covid-19

  Lokal spredning av covid-19 påvises i stadig flere land, og sannsynligheten for at reisende fra andre land enn Kina tar med seg smitten til Europa øker stadig.  

  Nyhet

  Publisert

 6. 12. mar | 2020

  Fagseminar om utbruddet av koronavirus, den 12. mars i Oslo

  I samarbeid med Helsedirektoratet, Legemiddelverket, og CBRNe-senteret inviterer Folkehelseinstituttet til fagseminar om covid-19 under det pågående utbruddet.
  09:00-17:00
  Seminar
  Scandic St. Olavs plass, St. Olavs plass 1, Oslo

  Arrangement

 7. Oppdatert informasjon om diagnostikk for covid-19

  Vi har oppdatert artikkelen Testing og diagnostikk for nytt koronavirus (coronavirus) covid-19 med følgende :    Vi åpner opp for at laboratorier med verifisert analysemetode for påvisning av covid-19 etter samråd med referanselaboratoriet ikke lenger...

  Melding

  Publisert

 8. Nordmenn rådes om ikke å reise til Hubei-provinsen og frarådes ikke-nødvendige reiser til Zhejiang i Kina

  Folkehelseinstituttet og Utenriksdepartementet har oppdatert reiseråd for Kina som følge av utbruddet av koronavirus (coronavirus) covid-19.

  Nyhet

  Publisert

 9. Råd til personer om isolering i hjemmet ved mistenkt eller bekreftet smitte med koronavirus (coronavirus)

  FHI har publisert råd om hjemmeisolering for personer som skal isoleres hjemme med milde symptomer og mistenkt eller bekreftet 2019-nCoV. Råd til pasienter som isoleres i hjemmet ved koronavirus (coronavirus) (2019-nCoV)

  Melding

  Publisert

 10. Ny struktur på artikler om koronavirus 2019-nCoV på www.fhi.no

  Alle artikler om nytt koronavirus (coronavirus) (2019-nCoV) er nå samlet i én publikasjon med tittelen: Nytt koronavirus 2019-nCoV – fakta, råd og tiltak . Den bygger på strukturen fra våre veiledere som mange i helsetjenesten er kjent med. Det er to...

  Melding

  Publisert

 11. Koronavirus 2019-nCoV meldingspliktig sykdom til MSIS

  Fra 31.01.2020 ble Koronavirus med utbruddspotensiale definert som ny meldingspliktig sykdom til MSIS. Kriterier for melding er positiv prøve for 2019-nCoV-infeksjon uavhengig av kliniske symptomer. 

  Melding

  Publisert

 12. Koronavirus (coronavirus)(2019-nCoV): Oppdatert artikkel som angir kriterier for testing

  Kriterier for testing for koronavirusinfeksjon er det samme som definisjonen av mistenkte tilfeller.  Definisjon av mistenkte og bekreftede tilfeller med koronavirus (coronavirus)(2019-nCoV) og kontakter

  Melding

  Publisert

 13. Definisjon av mistenkte og bekreftede tilfeller med 2019-nCoV og nærkontakter

  FHI har laget informasjon til helsepersonell som omhandler definisjon av mistenkte og bekreftede tilfeller med 2019-nCoV og nærkontakter. Definisjonene for et mistenkt eller bekreftet tilfelle og nærkontakter er basert på ECDC og WHO sine definisjoner....

  Melding

  Publisert

 14. Oppdaterte retningslinjer om prøvetaking og diagnostikk for nytt coronavirus

  I denne fasen av utbruddet er det viktig å tidlig kunne påvise de første tilfellene i Norge og dermed øke sjansen for å kunne begrense et eventuelt utbrudd på et tidlig tidspunkt. Kriterier for hvilke prøver som bør testes er derfor gjort bredere. Vi h...

  Melding

  Publisert

 15. Norske borgere som takker ja til assistert retur fra Kina i regi av Utenriksdepartementet (UD)

  Personer som ønsker assistanse fra UD for å komme hjem til Norge fra Kina blir fulgt opp av lokalt helsevesen etter gjeldende råd fra Folkehelseinstituttet.

  Nyhet

  Publisert

 16. Coronavirussykdom i Kina er erklært som internasjonal folkehelsekrise

  Erklæringen skal styrke Verdens helseorganisasjons (WHOs) koordinering av innsatsen mot videre spredning av sykdom forårsaket av det nye coronaviruset (2019-nCoV).

  Nyhet

  Publisert

 17. Oppdatert informasjon om nytt coronavirus på engelsk

  Nå finner du oppdatert informasjon med fakta om coronaviruset (koronaviruset), råd om smitteforebygging samt reiseråd på våre engelske nettsider: Coronavirus disease Updated information with facts and advice on transmission, symptoms, disease, incubati...

  Melding

  Publisert

 18. Coronavirussykdom i Kina ikke erklært som internasjonal folkehelsekrise

  WHO erklærte i dag at utbruddet av sykdom forårsaket av det nyoppdaget coronaviruset 2019-nCoV per i dag ikke vurderes å være en «alvorlig hendelse av betydning for internasjonal folkehelse».

  Nyhet

  Publisert

 19. Prøvetaking og diagnostikk for nytt coronavirus (2019-nCoV)

  I forbindelse med det pågående utbruddet av nytt coronavirus i Kina har Folkehelseinstituttet lagt ut informasjon og råd på vår temaside om alvorlig coronvirussykdom . WHO rapporterte 5. januar om utbrudd av lungebetennelse i Kina, Wuhan, og et hittil...

  Melding

  Publisert

 20. Oppdatert informasjon om nytt coronavirus i Kina

  I forbindelse med det pågående utbruddet av nytt coronavirus i Kina har Folkehelseinstituttet lagt ut informasjon og råd på våre nettsider.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert