Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Nytt på fhi.no

6 treff
  1. Makronæringsstoffinntak og vektøkning i graviditeten, fødselsutfall og barns helse

    Makronæringsstoffinntak og vektøkning i graviditeten, fødselsutfall og barns helse

    Sist endret

    Betydning av inntaksmønsteret av makro-næringsstoffene (fett, protein og karbohydrater) og betydning for blant annet vektutviklingen under svangerskapet.
    Prosjekt
  2. MoBa, Den norske mor, far og barn-undersøkelsen

    MoBa, Den norske mor, far og barn-undersøkelsen

    Sist endret

    Den norske mor, far og barn-undersøkelsen startet rekrutteringen av gravide kvinner i 1999. Fedrene ble også invitert. I 2008 var målet nådd. Over 100 000 svangerskap var inkludert.
    Prosjekt
  3. Kostholdet i graviditeten og risikoen for kreft hos barnet

    Kostholdet i graviditeten og risikoen for kreft hos barnet

    Sist endret

    Vi vil legge sammen data fra to kohorter, hvilket for første gang vil gi mulighet for å undersøke sammenhengen mellom mors kostvaner og barnets risiko for å utvikle kreft.
    Prosjekt
  4. Jodstatus hos gravide og barn i Norge og risiko for redusert nevropsykologisk utvikling

    Jodstatus hos gravide og barn i Norge og risiko for redusert nevropsykologisk utvikling

    Sist endret

    I denne studien vil vi se på sammenheng mellom jodmangel i fosterlivet og tidlig i barneårene og språkutvikling, motorisk utvikling, IQ, atferdsproblemer, ADHD-symptomer, skoleferdigheter mm.
    Prosjekt
  5. Sammenhengen mellom pre- og postnatalt kosthold og nevroutvikling hos barnet

    Sammenhengen mellom pre- og postnatalt kosthold og nevroutvikling hos barnet

    Sist endret

    Hovedformålet med prosjektet er å undersøke hvordan ernæringsmessige faktorer i svangerskapet kan påvirke risikoen for ADHD og kognitive utfall.
    Prosjekt
  6. Økologisk mat i svangerskapet, svangerskapsdiabetes og helseutfall hos barna

    Økologisk mat i svangerskapet, svangerskapsdiabetes og helseutfall hos barna

    Sist endret

    Målet med dette prosjektet er å frambringe ny kunnskap om mulige helse effekter av økologisk mat på for helsen til mødre og deres barn.
    Prosjekt