Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Endringer i influensavirus kan gi utfordringer i påvisningsmetoder denne sesongen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Endringer i influensavirus kan gi utfordringer i påvisningsmetoder denne sesongen

Melding

Endringer i influensavirus kan gi utfordringer i påvisningsmetoder denne sesongen


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Influensavirusene er i endring, etter flere år med nesten fravær på grunn av pandemien. Vi oppfordrer derfor de mikrobiologiske laboratoriene i Norge som tester for influensa å kontrollere sine primere og prober for samsvar med sirkulerende virus. Gensekvenser fra norske influensavirus så langt denne sesongen er tilgjengelig i GISAID sekvensdatabasen. Sekvenser på norske virus deles også med de mikrobiologiske laboratorier som ønsker å undersøke sine primere og prober. 

Vi har også fått varsel fra andre laboratorier i Europa at endringene i spesielt H1N1 virus gir utfordringer i visse kommersielle analyseplattformer. Referanselaboratoriet for influensa ved FHI vil på forespørsel sende ut RNA som representerer influensastammer påvist så langt i sesongen for test av laboratorie påvisningsmetoder. Kontakt referanselaboratoriet på NIC-Norway.no for prøver eller mer informasjon.