Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Informasjon fra Beredskapslaboratoriet ved FHI»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Informasjon fra Beredskapslaboratoriet ved FHI

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Informasjon fra Beredskapslaboratoriet ved FHI

Publisert


Beredskapslaboratoriet ved FHI minner om at det er ønskelig at prøver som sendes til laboratoriet med mistanke om agens i smitterisikogruppe 3 (eller 4) meldes vakthavende lege (Mikrobiologisk beredskapsvakt tlf. 952 14 993; døgnbemannet) før forsendelse. Vakthavende lege vil da kunne bistå med rådgivning i forhold til egnet prøvemateriale og forsendelse.

Forhåndsmelding av prøver vil også kunne være med på å korte ned svartiden, da prøver som kommer uanmeldt via vanlig post normalt ikke håndteres som hasteprøver, det vil si at de kun analyseres innenfor vanlig arbeidstid (mandag – fredag).

Videre returnerer Beredskapslaboratoriet vanligvis ikke prøvemateriale. Det er derfor viktig at primærlaboratoriet beholder tilstrekkelig prøvemateriale til selv å kunne utføre primærdiagnostikk ved behov, etter at mistanke om agens i smitterisikogruppe 3 og 4 har blitt avkreftet.