Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Praktisk informasjon for deltakere i UngVoksen som har samtykket til å ta blodprøver»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Praktisk informasjon for deltakere i UngVoksen som har samtykket til å ta blodprøver

Artikkel

Praktisk informasjon for deltakere i UngVoksen som har samtykket til å ta blodprøver

Her får du informasjon om hvordan blodprøvetakingen skal foregå og hvor du skal møte opp for å ta blodprøven.

Illustrasjonsbilde: Colourbox.com
Illustrasjonsbilde: Colourbox.com

Her får du informasjon om hvordan blodprøvetakingen skal foregå og hvor du skal møte opp for å ta blodprøven.


Innhold på denne siden

Avtaletidspunkt 

  • Du får tildelt avtaletidspunkt for blodprøvetaking via SMS eller telefon fra Folkehelseinstituttet.
  • Det er viktig at du møter opp til avtalt tid. Vi ønsker å ivareta alle best mulig, spesielt med hensyn til smitteverntiltak.
  • Blodprøvetaking for deltakere i UngVoksen vil foregå på Oslo universitetssykehus, Ullevål, mandager, tirsdager, onsdager eller torsdager om morgenen

Passer det ikke å komme på tildelt tidspunkt?

  • Blir du forhindret i å komme til avtalt tid på grunn av sykdom eller andre årsaker, gi beskjed på SMS til Folkehelseinstituttet på telefonnummer 906 89 740

Ikke møt opp dersom du:

  • Er syk med covid-19.

Oppmøte og parkering

  • Møt i bygg 25, Laboratoriebygget på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Inngang er fra sydenden av bygget. Se kart under.
  • Som deltaker i UngVoksen har du tillatelse til å parkere på østsiden av bygg 25 (Laboratoriebygget), på parkeringsplassen som i utgangspunktet er reservert for blodgivere/blodbanken. Se kart under.
  • Prøvetakingen foregår i 1. etasje, i nærheten av hovedinngangen. Se etter plakat med Folkehelseinstituttet på. Ansatte på Oslo universitetssykehus vil registrere deg ved fremmøte.
  • Husk at vi bare kan ta blodprøver av deltakere som er invitert av Folkehelseinstituttet og som har samtykket til å delta i UngVoksen. 

Kart over Oslo universitetssykehus, Ullevål 

kart_ullevål.jpg

Svar på prøven

Prøveresultatet ditt vil være tilgjengelig så snart analysene er klare, som regel innen 4-5 uker. Prøvesvarene blir rapportert via Helsenorge, og du vil finne ditt prøvesvar ved å logge inn med BankID på Helsenorge.no.

Du får dessverre ikke varsel fra oss når prøvesvaret ditt er klart. Du må derfor selv gå inn og sjekke.

For noen få personer vil analysesvaret være usikkert, slik at det er nødvendig med ekstra analyser. For de det gjelder, kan det ta lenger tid før prøvesvaret blir tilgjengelig.

Blodprøven vil bli testet for antistoffer mot koronaviruset. En positiv prøve betyr at du har hatt koronavirusinfeksjon, og/eller at du har fått vaksine mot korona (covid-19).

Bekreftelse på deltakelse 

Du kan få bekreftelse på tildelt time for å gi til arbeidsgiver/skole. Hvis du trenger en slik bekreftelse i forkant av oppmøtet, kan du kontakte Folkehelseinstituttet på e-post: