Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Praktisk informasjon om blodprøvetakingen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Praktisk informasjon om blodprøvetakingen

Artikkel

Praktisk informasjon om blodprøvetakingen

Takk for at du har samtykket til denne undersøkelsen! Her får du mer informasjon om blodprøvetakingen og hvor du skal møte opp.

Blodprøver (illustrasjonsfoto)
Blodprøver. Foto: Colourbox.com

Takk for at du har samtykket til denne undersøkelsen! Her får du mer informasjon om blodprøvetakingen og hvor du skal møte opp.


Innhold på denne siden

Informasjon om avtaletidspunkt

 • Du får tildelt avtaletidspunkt via SMS, e-post eller blir oppringt på mobil.
 • Det er viktig at du møter opp til riktig tid. Det er mange deltakere som skal avgi blodprøve og vi ønsker å ivareta alle best mulig, spesielt med hensyn til smitteverntiltak.
 • Siden blodprøvene i NorFlu må behandles samme dag som prøvene tas, er tidspunktet for blodprøvetaking begrenset til formiddagen på bestemte ukedager (per nå mandager, tirsdager, onsdager og torsdager).

Passer det ikke å komme på tildelt tidspunkt?

 • Dersom du/dere ikke har anledning til å komme til tildelt tidspunkt, gi beskjed på epost , så kontakter vi deg senere.
 • Blir du/dere forhindret i å komme til avtalt tid på grunn av sykdom eller liknende, gi beskjed på SMS til telefonnummer (NB! nytt telefonnummer!) 91102292.

Ikke møt opp dersom du/dere:

 • Er syk med COVID-19.
 • Bruk munnbind dersom du har vært smitteeksponert (vært i kontakt med koronasmittet person)

Oppmøte og parkering

 • Dere møter i bygg 25, Laboratoriebygget på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Inngang er fra sydenden av bygget (se kartet under).
 • Prøvetakingen foregår i 1. etasje, nær hovedinngangen på venstre hånd (se etter NorFlu/FHI-skilt). OUS-ansatte vil registrere dere ved fremmøte.
 • Husk at vi bare kan ta blodprøver av deltakere som er invitert av NorFlu og har samtykket.
 • Vi vil understreke at deltakelse er frivillig, også for barnet. Vi kan ikke gjennomføre blodprøvetakingen om barnet nekter å ta prøven.

Dere som er deltakerne har tillatelse til å parkere på østsiden av bygg 25 (Laboratoriebygget), på parkeringsplassen som i utgangspunktet er reservert for blodgivere/blodbanken. Se kart under, eller last ned som pdf.

parkering-ous-bygg-25.jpg

Bekreftelse på deltakelse til skole eller arbeidsgiver

Dere kan få bekreftelse for deltakelse i studien til skole eller arbeidsgiver ved oppmøte.

Hvis dere trenger dette i forkant, kontakt oss på e-post:  eller på telefon 91102292.

Svar på prøven

Blodprøven vil bli testet for antistoffer mot koronaviruset. En positiv prøve betyr at man har hatt koronavirusinfeksjon, og/eller at man har fått vaksine mot korona (covid-19).

Prøveresultatet vil være tilgjengelig så snart analysene er klare, som regel innen 4-5 uker. Prøvesvarene blir rapportert via Helse Norge og prøvedeltagerne vil finne sine prøvesvar for seg selv og for barn under 16 år ved å logge inn med BankID på helsenorge.no. Du får dessverre ikke varsel fra oss når prøvesvaret ditt er klart, du må derfor selv gå inn og sjekke.

For noen få personer vil analysesvaret være usikkert slik at det er nødvendig med ekstra analyser. For disse vil det derfor kunne ta lenger tid før prøvesvaret blir tilgjengelig ved innlogging.

Historikk

14.10.2021: Flere endringer og presiseringer gjennom teksten. Nytt telefonnummer.