Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Praktisk informasjon om blodprøvetakingen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Praktisk informasjon om blodprøvetakingen

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Artikkel

Praktisk informasjon om blodprøvetakingen

Publisert Oppdatert

Takk for at du har samtykket til denne undersøkelsen! Her får du mer informasjon om blodprøvetakingen og hvor du skal møte opp.

Blodprøver (illustrasjonsfoto)
Blodprøver. Foto: Colourbox.com

Takk for at du har samtykket til denne undersøkelsen! Her får du mer informasjon om blodprøvetakingen og hvor du skal møte opp.


Informasjon om avtaletidspunkt

Du får tildelt avtaletidspunkt via SMS, og det er viktig at du møter opp til riktig tid. Det er mange deltakere som skal avgi blodprøve og vi ønsker å ivareta alle best mulig, spesielt med hensyn til smitteverntiltak.

Siden blodprøvene i NorFlu må behandles samme dag som prøvene tas, er tidspunktet for blodprøvetaking begrenset til formiddagen på bestemte ukedager (per nå tirsdager, onsdager og torsdager).

Passer det ikke å komme på tildelt tidspunkt?

Dersom du/dere ikke har anledning til å komme til tildelt tidspunkt, gi beskjed på epost , så kontakter vi deg senere.

Blir du/dere forhindret i å komme til avtalt tid på grunn av sykdom eller liknende, gi beskjed på SMS til telefonnummer 476 78 526.

Alle som av ulike grunner ikke kan møte til tildelt time, vil få ny mulighet til å delta. Vi vil på et senere tidspunkt sende dere en ny tid til blodprøvetaking på SMS.

Ikke møt opp dersom du/dere:

 • Er syk med COVID-19
 • I løpet av siste 10 dager har hatt hoste, tung pust, feber, sår hals, diaré eller magesmerter
 • I løpet av siste 10 dager vært forkjølet/hatt forkjølelsessymptomer
 • Har vært i utlandet de siste 10 dagene (gjelder alle land)
 • Har hatt kontakt med koronasmittet person i løpet av de siste 10 dagene
 • Er i karantene eller isolasjon

Oppmøte og parkering

 • Dere møter i bygg 25, Laboratoriebygget på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Inngang er fra sydenden av bygget (se kartet under)
 • Prøvetakingen foregår i 1. etasje, nederst i korridoren på venstre hånd (se etter NorFlu skilt). OUS ansatte vil registrere dere ved fremmøte.
 • Det er adgangskontroll på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Vis SMS med invitasjon til blodprøvetaking til vaktpersonalet
 • Vakten vil stille dere spørsmål om symptomer, utenlandsreise, kontakt med smittede og karantene
 • Husk at vi bare kan ta blodprøver av deltakere som er invitert av NorFlu og har samtykket.
 • Vi vil understreke at deltakelse er frivillig, også for barnet. Vi kan ikke gjennomføre blodprøvetakingen om barnet nekter å ta prøven.

Dere som er deltakerne har tillatelse til å parkere på østsiden av bygg 25 (Laboratoriebygget), på parkeringsplassen som i utgangspunktet er reservert for blodgivere/blodbanken. Se kart under, eller last ned som pdf.

parkering-ous-bygg-25.jpg

Bekreftelse på deltakelse til skole eller arbeidsgiver

Dere kan få bekreftelse for deltakelse i studien til skole eller arbeidsgiver ved oppmøte.

Hvis dere trenger dette i forkant, kontakt oss på e-post:  eller på tlf. 476 78 526.

Svar på prøven

Prøveresultatet vil være tilgjengelig så snart analysene er klare, som regel innen 1-2 uker. Prøvesvarene blir rapportert via Helse Norge og prøvedeltagerne vil finne sine prøvesvar for seg selv og for barn under 16 år ved å logge inn med BankID på helsenorge.no. Du får dessverre ikke varsel fra oss når prøvesvaret ditt er klart, du må derfor selv gå inn og sjekke.

For noen få personer vil analysesvaret være usikkert slik at det er nødvendig med ekstra analyser. For disse vil det derfor kunne ta lenger tid før prøvesvaret blir tilgjengelig ved innlogging.
Hvis svaret viser at du har utviklet antistoffer, så betyr det at du har vært smittet. Det kan også bety at du er immun mot sykdommen, men foreløpig vet man ikke nok om det. Det er usikkert om man kan bli smittet på nytt.


Innhold på denne siden