Få varsel ved oppdateringer av «Spørsmål og svar Unge kvinners fruktbarhet undersøkelsen»
Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:
- Spørsmål og svar Unge kvinners fruktbarhet undersøkelsen
Artikkel
Spørsmål og svar til undersøkelsen "Unge kvinners fruktbarhet"
Her kan du finne svar på ofte stilte spørsmål om undersøkelsen

Her kan du finne svar på ofte stilte spørsmål om undersøkelsen
Hvordan deltar jeg?
Du må ha fått en invitasjon fra oss for å kunne delta. For å delta trykker du på knappen «Trykk her for å samtykke og delta» øverst på siden "Unge kvinners fruktbarhet". Klinikken du har valgt vil da kontakte deg for å avtale tidspunkt for undersøkelse.
Når må undersøkelsen gjennomføres?
Prosjektet vil pågå i 2022 og 2023, og du kan delta når som helst innenfor denne perioden. Dersom du samtykker til å delta vil klinikken kontakte deg for å avtale et tidspunkt som passer for deg.
Må jeg slutte på prevensjon?
For at vi skal få riktige mål på fertiliteten kan du ikke stå på hormonell prevensjon (p-piller, p-stav eller spiral) de siste 2 månedene før undersøkelsen. Du vil få mer informasjon om dette når du blir kontaktet av klinikken.
Er det oppmøte ved klinikk én eller flere ganger?
Deltakelse innebærer ett oppmøte ved klinikk for gjennomføring av den kliniske undersøkelsen. Dersom du har prevensjon som må fjernes (p-stav og spiral), må dette gjøres før undersøkelsen. Du velger selv hvor du vil gjøre dette.
Vil det koste meg noe å fjerne og sette inn ny spiral/p-stav?
Har du spiral eller p-stav som må fjernes i forkant av undersøkelsen, kan dette gjøres gratis ved en av våre to klinikker, eller hos andre på egen bekostning. Etter gjennomført undersøkelse kan du få satt inn ny prevensjon kostnadsfritt ved klinikken.
Kan undersøkelsen gjennomføres på en annen klinikk?
Vi har dessverre ikke mulighet til å utføre undersøkelsen andre steder enn ved Spiren fertilitetsklinikk i Trondheim eller ved Sykehuset Telemark avd. Porsgrunn. Du kan delta uansett hvor du bor, men du må selv vurdere hvor langt du er villig til å reise.
Hvorfor blir jeg invitert når jeg bor langt unna klinikkene?
Vi har valgt å invitere MoBa-deltakere i alderen 18-24 fra hele landet, siden mange er studenter som ikke bor på hjemstedet sitt. Det kan derfor være at noen befinner seg i nærheten av klinikkene selv om vi har registrert at de bor et annet sted i landet.
Vil reiseutgiftene mine bli dekket?
Som kompensasjon for eventuelle transportutgifter og tiden du må sette av til den kliniske undersøkelsen, vil du motta et GoGift-gavekort på 2000 kr etter gjennomført undersøkelse. Vi dekker altså ikke nøyaktige reiseutgifter, men alle deltakere vil motta dette gavekortet – uavhengig av reiseavstand.
Får jeg gyldig fravær fra skolen for å delta?
Det er opp til hver enkelt skole å avgjøre om deltakelse i forskningsprosjektet registreres som gyldig fravær. Dersom tidspunktet for undersøkelsen avtales i skoletiden, kan vi sende deg en signert bekreftelse på deltagelse som du kan levere til skolen.