Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Mikrobiologisk diagnostikk av ortopediske infeksjoner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Mikrobiologisk diagnostikk av ortopediske infeksjoner

Rapport

Mikrobiologisk diagnostikk av ortopediske infeksjoner

Publisert

Rapporten fra det 34. strategimøtet gjenspeiler det samlede norske medisinsk-mikrobiologiske miljøets beste kunnskap og praksis for å sikre god kvalitet av diagnostikk av ortopediske infeksjoner i Norge.

Strategirapport ortopediske infeksjoner-1 kopi.png

Rapporten fra det 34. strategimøtet gjenspeiler det samlede norske medisinsk-mikrobiologiske miljøets beste kunnskap og praksis for å sikre god kvalitet av diagnostikk av ortopediske infeksjoner i Norge.


Om rapporten

  • Utgitt: 02/2023
  • Av: Folkehelseinstituttet
  • Forfattere: Wik Larsen K, Skutlaberg DH, Johansen T, Gammelsrud KW, Mengshoel AT.

Hovedbudskap

Det 34. strategimøte i regi av Referansegruppen for eksterne kvalitetsvurderinger i bakteriologi, mykologi og parasittologi omhandlet ortopediske infeksjoner og ble avholdt 27.10.2021 i FHIs lokaler i Marcus Thranes gt 6 i Oslo.

På møtet deltok 34 personer fra landets medisinsk-mikrobiologiske laboratorier. I tillegg var 24 personer fra landets laboratorier påmeldt som digitale observatører. Ansvarlig programkomité, som også har ferdigstilt denne avsluttende rapporten, var Dag Harald Skutlaberg, Karianne Wiger Gammelsrud, Therese Johansen og Kjersti Wik Larssen (leder).

Rapporten inneholder sammendrag med anbefalinger samt bakgrunnsinformasjon med innleggene som ble holdt på møtet. I tillegg er resultat av quest-back utsendt før møtet vedlagt rapporten. Sammendrag med anbefalinger er ført i pennen av program-komiteen i forståelse med de ansvarlige for innleggene i etterkant av møtet. Bakgrunnsinformasjonen er ført i pennen av de ansvarlige for innleggene i forståelse med programkomiteen, og ble sendt ut til deltakerne i forkant av møtet.

Programkomiteen arbeidet på oppdrag fra Referansegruppen for ringtester og strategimøter i bakteriologi, mykologi og parasittologi. Bak sistnevnte står Nasjonalt forum for medisinsk mikrobiologi, som er et kollegialt forum for mikrobiologer med medisinsk ansvar ved landets laboratorier, forankret i avtaler om nasjonalt samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og de enkelte mikrobiologiske laboratoriene i Norge.