Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Vurdering av metodisk kvalitet ved to retningslinjer fra NICE om tegn på barnemishandling»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Vurdering av metodisk kvalitet ved to retningslinjer fra NICE om tegn på barnemishandling

Notat

Vurdering av metodisk kvalitet ved to retningslinjer fra NICE om tegn på barnemishandling

Publisert

Folkehelseinstituttet fikk i desember 2020 i oppdrag av Bufdir å vurdere metodisk kvalitet på to retningslinjer utgitt av National Institute for Health and Care Excellence (NICE) i 2009 og 2017.

Forside NICE barnemishandling.jpg

Folkehelseinstituttet fikk i desember 2020 i oppdrag av Bufdir å vurdere metodisk kvalitet på to retningslinjer utgitt av National Institute for Health and Care Excellence (NICE) i 2009 og 2017.


Kan lastes ned som PDF. På norsk.

Om publikasjonen

  • Utgitt: 2021
  • Av: Folkehelseinstituttet
  • Forfattere: Nøkleby H, Langøien LJ.

I dette notatet har vi på oppdrag fra Bufdir beskrevet og kvalitetsvurdert to retningslinjer fra NICE: Child maltreatment: When to suspect maltreatment in under 18s (2009) og Child abuse and neglect (2017).  Vi vurderte også hvordan og i hvilken grad spørsmålet «Hva kjennetegner barnet og familien der det er grunn for alvorlig bekymring for barnets omsorgssituasjon?» besvares. Vi vurderte begge retningslinjene til å ha god metodisk kvalitet. Vi anså også at begge retningslinjene er relevante for Bufdirs spørsmål, med noen forbehold. Den første retningslinjen er spisset mot kliniske tegn ved barnet, mens den andre retningslinjen kompletterer denne mht. tegn ved barnet og ved familien (og inneholder flere andre kapitler om vurdering og tiltak).