Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Vurdering av hvordan konsekvenser av endret forbruk av avgiftsbelagte produkter kan studeres»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Vurdering av hvordan konsekvenser av endret forbruk av avgiftsbelagte produkter kan studeres

Notat

Vurdering av hvordan konsekvenser av endret forbruk av avgiftsbelagte produkter kan studeres

Publisert

En vurdering av hvordan konsekvenser for folkehelsen av endret forbruk av de avgiftsbelagte produktene snus, alkohol og sukkervarer kan studeres over tid.

En vurdering av hvordan konsekvenser for folkehelsen av endret forbruk av de avgiftsbelagte produktene snus, alkohol og sukkervarer kan studeres over tid.


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2021
  • Av: Folkehelseinstituttet

Hovedbudskap

Folkehelseinstituttet fikk i tildelingsbrev av 26. januar 2021 følgende oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet (HOD): «Vurdere særavgiftenes betydning for forbruk og konsekvensene for folkehelsen, inkludert hvordan endringene i særavgiftene i statsbudsjettet for 2021 direkte og indirekte vil kunne påvirke dette. Det er ønskelig med en vurdering av hvordan konsekvenser av endret forbruk av avgiftsbelagte produkter kan studeres over tid.» med opprinnelig frist 16. februar 2021.

Første del av oppdraget («Vurdere særavgiftenes betydning for forbruk og konsekvensene for folkehelsen, inkludert hvordan endringene i særavgiftene i statsbudsjettet for 2021 direkte og indirekte vil kunne påvirke dette.») er besvart i notat til HOD 16. februar. Dette notatet avgrenses til å gi en vurdering av «hvordan konsekvenser av endret forbruk av avgiftsbelagte produkter kan studeres over tid.». Vi viser til første del av oppdraget for en diskusjon av tidligere forskning

Oppdraget defineres slik: Å gi en vurdering av hvordan konsekvenser for folkehelsen av endret forbruk av de avgiftsbelagte produktene snus, alkohol og sukkervarer kan studeres overtid. Vi vil både diskutere hvordan ulike avgiftsendringer som implementeres over en periode kan evalueres, og hvorvidt det er mulig å påvise langsiktige effekter av avgifter på helse