Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Veien ut av koronakrisen: Fire fremtidsbilder og fem avgjørende spørsmål»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Veien ut av koronakrisen: Fire fremtidsbilder og fem avgjørende spørsmål

Notat

Veien ut av koronakrisen: Fire fremtidsbilder og fem avgjørende spørsmål

Publisert

Dette notatet fra Folkehelseinstituttet presenterer fire enkle fremtidsbilder for julen 2021 og 2025 og belyser fem avgjørende spørsmål som handler om pandemiens virkninger på folkehelsen og samfunnet.

Veien ut av koronakrisen - prosjekt utveier-1.png

Dette notatet fra Folkehelseinstituttet presenterer fire enkle fremtidsbilder for julen 2021 og 2025 og belyser fem avgjørende spørsmål som handler om pandemiens virkninger på folkehelsen og samfunnet.


Om publikasjonen

  • Utgitt: Mai/2021
  • Av: Folkehelseinstituttet

Hovedbudskap

Pandemien har endret Norge og verden på måter vi ennå ikke helt forstår eller har klart å fordøye. Ingen kan si sikkert hvordan pandemien vil utvikle seg fremover og heller ikke hva ringvirkningene av pandemien vil bli. Samtidig kan vi ikke vente. Som samfunn må vi ta beslutninger og handle nå.
 
Her bruker vi systematisk fremtidstenkning – «foresight» – som et bidrag til to diskusjoner som angår alle: Hvordan vil pandemien utvikle seg de neste årene? Og hvordan skal vi håndtere konsekvensene av krisen? Utgangspunktet er mer enn 30 intervjuer med en allsidig gruppe personer, blant annet elever, representanter for studenter og eldre, forskere, leger, ledere, mennesker som har merket pandemien på kroppen og mennesker som kan tenke utradisjonelt om veien videre.
 
Vi presenterer først fire enkle fremtidsbilder for julen 2021 og julen 2025: «Gledelig jul», «Mutert jul», «Gjennombruddet» og «Tilbakeslaget». Deretter belyser vi fem avgjørende spørsmål som handler om pandemiens virkninger på folkehelsen og samfunnet. Hva skjer med tilliten? Blir vi sykere? Hvordan blir den nye hverdagen? Hvordan endrer omverdenen seg? Og sist, men ikke minst: Vil vi lære av denne pandemien?