Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Covid-19. Dør-til-dør-aksjoner, mobile teststasjoner og endring i testandel blant norsk- og utenlandsfødte i bydel Stovner, Oslo»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Covid-19. Dør-til-dør-aksjoner, mobile teststasjoner og endring i testandel blant norsk- og utenlandsfødte i bydel Stovner, Oslo

Rapport

Covid-19. Dør-til-dør-aksjoner, mobile teststasjoner og endring i testandel blant norsk- og utenlandsfødte i bydel Stovner, Oslo

Publisert

Stovner bydel gjennomførte dør-til-dør-aksjoner der innbyggerne ble oppfordret til å teste seg, i februar-mars 2021. Vi har utført analyser (forskjeller-i-forskjeller) for å anslå i hvor stor grad dør-til-dør-aksjonene innvirket på testandelene.

Forside Stovner.jpg

Stovner bydel gjennomførte dør-til-dør-aksjoner der innbyggerne ble oppfordret til å teste seg, i februar-mars 2021. Vi har utført analyser (forskjeller-i-forskjeller) for å anslå i hvor stor grad dør-til-dør-aksjonene innvirket på testandelene.


Kan lastes ned som pdf. På norsk.

Om rapporten

  • Utgitt: 2021
  • Av: Folkehelseinstituttet
  • Forfattere: Vinjerui KH, Elgersma IH, Fretheim A.
  • ISBN elektronisk: 978-82-8406-181-8

Høy testandel er viktig i arbeidet mot spredning av covid-19. Stovner bydel gjennomførte dør-til-dør-aksjoner der innbyggerne ble oppfordret til å teste seg, i februar-mars 2021. I tilknytning til aksjonene ble det utplassert mobile testanlegg. Vi har undersøkt sammenhengen mellom dør-til-dør-aksjonene og hvor stor andel av befolkningen som har testet seg for covid-19.

Tre dør-til-dør-aksjoner ble gjennomført i ulike grunnkretser i bydel Stovner, med to ukers mellomrom. Vi brukte grunnkretsene i bydelen uten dør-til-dør-aksjoner som kontrollgruppe. Vi presenterer testandelene i uka før og i uka etter dør-til-dør-aksjonene, både der disse foregikk og for kontrollgruppen. Dette gjør vi for hele bydelsbefolkningen og for henholdsvis norsk- og utenlandsfødte.

Vi har utført analyser (forskjeller-i-forskjeller) for å anslå i hvor stor grad dør-til-dør-aksjonene innvirket på testandelene.

Testandelen økte dagen etter dør-til-dør-aksjon sammenliknet med kontrollgruppen, og dette gjaldt både norsk- og utenlandsfødte. De statistiske analysene viser at det var en økning i testingen de første tre dagene etter dør-til-dør-aksjonene på 45 %, men det er for stor statistisk usikkerhet til at vi kan trekke en sikker konklusjon om effekten av dør-til-dør-aksjonene.