Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «SUPPORT-SYSTEMS»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • SUPPORT-SYSTEMS

Prosjekt

Supporting inclusive and accountable health systems decisions in Ghana and Kenya for universal health coverage (SUPPORT-SYSTEMS) - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Kan beslutningsprosesser for å styrke helsesystemer og universell helsedekning (UHC) bli gjort mer inkluderende, lydhøre og bedre ansvarliggjøre beslutningstakere? Prosjektet vil utforske dette spørsmålet og legge vekt på i hvilken grad aktiv involvering av sivilsamfunnets stemmer og andre interessenter kan humanisere beslutningsprosesser for universell helsedekning og fremme likeverd.


Sammendrag

Hvordan land tilstreber universell helsedekning, avhenger av tilnærmingene de velger for å styrke helsesystemene sine. Ideelt sett burde dette omfatte bruk av forskningsbasert kunnskap for å opplyse beslutninger om tiltak i helsesystemer, og å involvere interessenter i disse prosessene. Forskningen vår fokuserer derfor på to nøkkelområder: kunnskapsopplyste beslutninger om helsesystemer og inkluderende og forsvarlig beslutningstaking. Vi vil utforske nasjonale, lokale og/eller regionale beslutningsprosesser i Ghana og Kenya. Det er to land i kategorien lav- og mellominntektsland (LMICs) som har et politisk engasjement for universell helsedekning, og er opptatt av desentralisering som en nøkkelstrategi for reformer i helsesektoren og mer inkluderende styring og ledelse.

Prosjektet har tre mål:

1) å identifisere faktorer som påvirker sivilsamfunnets deltaking i og handlefrihet under kunnskapsopplyste helsepolitiske prosesser på nasjonalt og regionalt/lokalt plan
2) å utforske hvordan beslutningstakere i Ghana og Kenya engasjerer seg i, verdsetter og bruker forskjellige typer forskningsbasert kunnskap, spesielt kvalitativ forskning om interessenters meninger og erfaringer, når de skal ta helsesystembeslutninger om tjenestereformer
3) å utvikle nye verktøy for å støtte inkluderende og ansvarlige helsesystembeslutninger på nasjonalt og regionalt/lokalt plan.

Prosjektpartnerne kommer fra University of Ghana, Kenyas medisinske forskningsinstitutt (KEMRI), Universitetet i Oslo, Folkehelseinstituttet og Healthcare Information for All (HIFA) globale fora.

Våre funn vil gi nøkkelinnsikt i hvordan innbyggernes stemmer og forskningsbasert kunnskap om innbyggerperspektiv kan inkluderes i beslutninger om helse i lav- og mellominntektsland (LMIC) og hvordan dette kan bidra til mer inkluderende og rettferdige helsesystemer.

Deltakende institusjoner og personer

Institusjon

Deltakere

 

Folkehelseinstituttet

Logo_kort.jpg

 

 

 

Bilde av Unni Gopinathan
Unni Gopinathan.
Elizabeth Joan Paulsen.
Elizabeth Joan Paulsen.

Kenyan Medical Research Institute (KEMRI)

KEMRI.PNG
Benjamin Tsofa.
Benjamin Tsofa.
Edwine Baresa.
Edwine Baresa.
Jacinta Nzinga.
Jacinta Nzinga.
Dennis Waithaka.
Dennis Waithaka.

Department of Health Policy, Planning and Management, University of Ghana

UoGhana.PNG
Augustina Koduah.
Augustina Koduah.
Daniel Nana Yaw Abankwah.
Daniel Nana Yaw Abankwah.
Justice Nonvignon.
Justice Nonvignon.
Genevieve Aryeetey.
Genevieve Aryeetey.

Western Norway University of Applied Sciences 

logo-hvl-en.png
Claire Glenton.
Claire Glenton.
 

Norwegian University of Science and Technology (NTNU) 

logo-ntnu.png
Simon Lewin.
Simon Lewin.
 

SUM, Universitetet i  Oslo

Sum.PNG
Katerini Storeng.
Katerini Storeng.
 

Healthcare Information for all (HIFA)

HIFA.PNG
Neil-Pakenham-Walsh.
Neil-Pakenham-Walsh.
 
 

Prosjektnummer

61072

Start

01.08.2021

Slutt

31.12.2025

Finansiering

Forskningsrådet

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

FHI

Prosjektdeltakere ved FHI

Unni Gopinathan