Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Antropometri hos nyfødte av mødre med polycystisk ovariesyndrom sammenlignet med standardpopulasjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Antropometri hos nyfødte av mødre med polycystisk ovariesyndrom sammenlignet med standardpopulasjon

Prosjekt

Antropometri hos nyfødte av mødre med polycystisk ovariesyndrom sammenlignet med standardpopulasjon - prosjektbeskrivelse

Publisert


Sammendrag

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) rammer om lag 10-15 % av kvinner i fertil alder og er dermed den vanligste endokrine forstyrrelsen hos fertile kvinner. PCOS gir blant annet redusert fertilitet og økt risiko for svangerskapskomplikasjoner, som svangerskapsdiabetes, preeklampsi og prematur fødsel. I tillegg kan PCOS ha innvirkning på det intrauterine miljøet under svangerskap, som kan påvirke barnets langtidshelse. Det nyfødte barnets vekst kan brukes som et indirekte mål på det intrauterine miljøet fosteret har vært utsatt for.

Vi ønsker å undersøke om mors PCOS-status i seg selv kan gi intrauterin veksthemming hvis vi sammenligner det med en matchet kontrollgruppe. Fra våre tre tidligere kliniske studier, har vi et unikt materiale på nærmere 800 mor-barn par (PCOS mødre). Dette er unikt i internasjonal sammenheng. Vi ønsker nå å sammenligne nyfødt antropometri hos barn født av mødre med PCOS og standardpopulasjon fra MoBa-studien.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektnummer

PBD 2945

Start

01.01.2021

Slutt

31.12.2024

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK) - 194472

Prosjektleder