Informasjon til familieverntjenesten
Artikkel
|Oppdatert
FamilieForSK-prosjektet hadde ikke eksistert uten den gode innsatsen til alle deltakende familievernkontor rundt om i Norge. Terapeuter og meklere fra 37 familievernkontor har bidratt til at det i dag deltar i overkant av 2700 familier i studien.
Bufdir har gjennom flere år hatt et mål om å styrke kunnskapsgrunnlaget til familieverntjenestens arbeid med familier som opplever samspillsvansker, konflikter og kriser. Bufdir har derfor, sammen med Forskningsrådet (NFR), vært med å finansiere FamilieForSK-studien.
Per i dag er det gjennomført seks runder med datainnsamling, hvor både barn, foreldre, barnehageansatte og meklere/terapeuter har vært med på å svare på spørsmål. Dataene kunne ikke ha blitt samlet inn uten at meklere, terapeuter og kontoransatte rekrutterte familier til studien. Vi tror at FamilieForSK er i en unik posisjon til å gi relevant kunnskap tilbake familieverntjenesten, nettopp fordi deltakerne er rekruttert derfra.
Det er ofte lang avstand mellom forskning og praksis. Forskerne i FamilieForSK har et uttalt ønske om at kunnskapen fra studien skal være relevant for tjenestene i Norge som møter barn og familier. Vi er opptatt av at forskningsspørsmål og behovet for ny forskning forankres i relevante tjenester, og at kunnskapen som produseres skal komme tjenestene til gode. Samspillet mellom forskning og praksis tror vi er avgjørende for å lykkes med å produsere god og samfunnsrelevant kunnskap.
Her kan dere lese mer om noen av forskningsresultatene som er særlig relevante for familieverntjenesten:
- Resultater fra FamilieForSK-studien – se særlig «Notater», som er oppdrag FamilieForSK har fått fra Bufdir.
- Nyhetsbrev fra FamilieForSK
Sluttrapporten fra FamilieForSK prosjektet:
Her finner dere presentasjoner, spørsmål og svar fra FamilieForSK rapportlanseringen 9. september:
Har du kommentarer, innspill eller tanker om hva vi burde jobbe mer med, eller spørsmål angående studien, send oss en epost: familieforsk@fhi.no