Hopp til innhold

Rebecca Bruu Carver

Senior kommunikasjonsrådgiver, PhD in Science Communication

Bilde av Rebecca Bruu Carver

Fagområder

I perioden januar - august 2021 jobber jeg kun med forskningskommunikasjon i EU-prosjektet Lifebrain ved UiO - om hvordan hjernehelsen endres gjennom livet. Dette er et samarbeid mellom FHI og UiO.
Jeg har for tiden permisjon fra mine vanlige arbeidsoppgaver i kommunikasjonsavdelingen.
Jeg var tidligere kommunikasjonsansvarlig i Den norske mor, far og barn-undersøkelsen (MoBa). ​
Jeg jobber hovedsaklig med forskningskommunikasjon, og skriver saker for web. Det jeg er god på er å forvandle tunge forskningsartikler til spennende og lettleste saker på web! :)Jeg har også erfaring med forskning på forskningskommunikasjon.

Faglig bakgrunn

Jeg har en PhD i forskningskommunikasjon fra UiO (2013) med avhandlingen - Framing the Gene; A science communication study of how newspapers frame different meanings of the gene concept, with applications for science education. Doktorgraden handler om hvordan aviser skriver om gener og genetikk.
I 2014-2015 tok jeg en postdok ved Universitetet i Bahia, Brasil, om folks forståelse og holdninger til nye genteknologier.
Jeg er naturviter i bunn, med en Bachelor i Natural Sciences fra University of Durham, England. Jeg har også en Master i Science communication fra Imperial College England (2004), med fordypning i forskningsjournalistikk og film.
Jeg skiver vitenskapelige artikler og holder foredrag om forskningskommunikasjon. Jeg er også medlem av redaksjonsrådet (editorial board) på Journal of Science Communication: http://jcom.sissa.it/

Prosjekter og publikasjoner

Kontakt

www.researchgate.net/profile

Telefon: 21 07 83 29

Mobil: 980 49 189

Besøksadresse

Marcus Thranes gate 6, 0473 Oslo

Vis i kart