Hopp til innhold

Rebecca Bruu Carver

Senior kommunikasjonsrådgiver, PhD in Science Communication

Bilde av Rebecca Bruu Carver

Fagområder

Jeg jobber hovedsaklig med forskningskommunikasjon, og skriver saker for web.  Jeg bistår også med kommunikasjonsplaner i forskningssøknader. Jeg har erfaring med forskning på forskningskommunikasjon.

Faglig bakgrunn

Jeg har en PhD i forskningskommunikasjon fra UiO (2013) med avhandlingen - Framing the Gene; A science communication study of how newspapers frame different meanings of the gene concept, with applications for science education. Doktorgraden handler om hvordan aviser skriver om gener og genetikk.
I 2014-2015 tok jeg en postdok ved Universitetet i Bahia, Brasil, om folks forståelse og holdninger til nye genteknologier.
Jeg er naturviter i bunn, med en Bachelor i Natural Sciences fra University of Durham, England. Jeg har også en Master i Science communication fra Imperial College England (2004), med fordypning i forskningsjournalistikk og film.
Jeg skiver vitenskapelige artikler og holder foredrag om forskningen på forskningskommunikasjon. Jeg er også medlem av redaksjonsrådet (editorial board) på Journal of Science Communication: http://jcom.sissa.it/

Prosjekter og publikasjoner

Vitenskapelige artikler og bokkapitler

Andre

Kontakt

www.researchgate.net/profile

Telefon: 21 07 83 29

Besøksadresse

Marcus Thranes gate 6, 0473 Oslo

Vis i kart