Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Sosial ulikhet i usikre tider – hva skjer med helseforskjellene?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sosial ulikhet i usikre tider – hva skjer med helseforskjellene?

Arrangement

Sosial ulikhet i usikre tider – hva skjer med helseforskjellene?

I dette åpne fagmøtet skal vi diskutere hva som har innvirkning på sosiale forskjeller i helse, og hvordan landets og verdens økonomi er en del av dette bildet.

Pengesedler
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

I dette åpne fagmøtet skal vi diskutere hva som har innvirkning på sosiale forskjeller i helse, og hvordan landets og verdens økonomi er en del av dette bildet.


22. nov | 2022

14.00-15.30
Seminar
Kulturhuset, Oslo

Økonomi betyr mye for helsen din, og helsen din betyr mye for økonomi og tilknytning til arbeidslivet. Denne høsten er det mange som bekymrer seg for høye strømpriser, økende rente og høyere levekostnader, og det advares om at vi kan være på vei inn i en ny global nedgangskonjunktur. Tidligere funn tyder på at økonomiske nedgangstider kan slå ut i økte sosiale helseforskjeller. Hva kan dagens situasjon bety for de store sosiale helseforskjellene vi allerede ser i Norge?

I dette fagmøtet skal vi diskutere hva som har innvirkning på sosiale forskjeller i helse, og hvordan landets og verdens økonomi er en del av dette bildet. Vi vil også gå tilbake i tid til tall fra tidligere kriser, og se nærmere på hva forskningen sier om hvilke tiltak som kan settes inn.

Program:

  • Astri Syse, forsker ved Folkehelseinstituttet: Sosiale helseforskjeller etter økonomi i Norge
  • Kristian Heggebø, forsker ved NOVA/OsloMet: Helse og arbeid i økonomiske opp- og nedgangstider
  • Ole Christian Lien, avdelingsdirektør i NAV: Hvordan påvirker usikre tider bruken av helserelaterte trygdeytelser fra NAV?
  • Rannveig Kaldager Hart, forsker ved Folkehelseinstituttet: Hvilke reformer og tiltak jevner ut sosiale helseforskjeller?
  • Spørsmål og diskusjon

Fagmøtet er gratis. Ingen påmelding. 

Velkommen!