Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Pressemøte om årets influensasesong»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Pressemøte om årets influensasesong

Arrangement

Pressemøte om årets influensasesong

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet inviterer mediene til møte om årets influensasesong og influensavaksine.

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet inviterer mediene til møte om årets influensasesong og influensavaksine.


20. okt | 2022

08.00-09.00
Møte
Folkehelseinstituttet, Lovisenberg gt. 8
Foredragsholder: Camilla Stoltenberg og Bjørn Guldvog

Hvert år i perioden desember til april rammes befolkningen på den nordlige halvkule av sesonginfluensa. To typer av influensavirus, type A og B, er årsak til disse epidemiene. Fra år til år utvikler hvert av influensavirusene nye varianter som gjør vår immunitet mot de gamle variantene utdatert. Influensavaksiner må derfor stadig tilpasses. Vaksinens sammensetning evalueres hvert år og Folkehelseinstituttet publiserer før hver influensasesong oppdaterte vaksinasjonsanbefalinger.

Influensautbruddene kan enkelte år gi epidemier med mange alvorlig syke eller døde. I tillegg forekommer ekstraordinært store epidemier, influensapandemier, med noen tiårs mellomrom.

Program

Detaljert program kommer i løpet av september, inkl. informasjon om påmelding.

Innledere

  • Camilla Stoltenberg, direktør, Folkehelseinstituttet
  • Bjørn Guldvog, helsedirektør, Helsedirektoratet

Det vil være mulighet for intervju med innlederne etter pressemøte.

Arrangementet blir strømmet. Medier som ikke kan være til stede kan kontakte medievakten ved Folkehelseinstituttet per e-post og bli kontaktet etter pressemøtet.

Det vil bli en enkel servering.