Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Oppstartsseminar for Senter for bærekraftig kosthold»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppstartsseminar for Senter for bærekraftig kosthold

Arrangement

Oppstartsseminar for Senter for bærekraftig kosthold

Vi inviterer til oppstartsseminar den 21. mars 2023 kl. 09:00 – 12:00. Møtet blir fysisk i Folkehelseinstituttets auditorium i Lovisenberggata 8 i Oslo og digitalt via Teams. Det er førstemann til mølla når det gjelder påmelding til fysisk deltakelse. Påmeldingsfristen er 14. mars 2023.

Bærekraftig kosthold_klode_mat-02.png

Vi inviterer til oppstartsseminar den 21. mars 2023 kl. 09:00 – 12:00. Møtet blir fysisk i Folkehelseinstituttets auditorium i Lovisenberggata 8 i Oslo og digitalt via Teams. Det er førstemann til mølla når det gjelder påmelding til fysisk deltakelse. Påmeldingsfristen er 14. mars 2023.


21. mar | 2023

08.30-12.00
Seminar
Folkehelseinstituttets auditorium i Lovisenberggata 8 i Oslo og digitalt via Teams.

Senter for bærekraftig kosthold ved Folkehelseinstituttet ble etablert i januar 2023. Senteret skal være et ledende kunnskaps- og forskningssenter som baner vei mot et mer bærekraftig kosthold, gjennom overvåking og tverrfaglig forskning.

Det er førstemann til mølla når det gjelder påmelding til fysisk deltakelse.

Påmeldingsfristen er 14. mars 2023.

Program

08.30-09.00

Registrering

 

09.00

Åpning og innledning

Camilla Stoltenberg, Direktør FHI

Cathrine Thomsen, Avdelingsleder Avd. Mattrygghet, FHI

09.15

Bærekraftig kosthold, hva er det og hva betyr det nasjonalt og globalt?

Helle Margrete Meltzer, Tidligere forskningssjef Avd. Mattrygghet, FHI

09.30

Presentasjon av Senter for bærekraftig kosthold

Line Småstuen Haug, Seniorforsker Avd. Mattrygghet, FHI

Liv Elin Torheim, Avdelingsdirektør Fysisk helse og aldring, FHI

09.45

Mat og miljøgifter

Helle Katrine Knutsen, Seniorforsker Avd. Mattrygghet, FHI

10.05

Kaffe/frukt

 

10.30

NewTools: Et FHI-ledet prosjekt med 28 partnere som skal utvikle skårer for matvarers ernæringsmessige kvalitet og miljømessige- og sosiale bærekraft. 

Marianne Hope Abel,

Forsker Avd. Fysisk helse og aldring, FHI

10.45

NOR-Eden-prosjektet: Sunt og bærekraftig kosthold i Norge

Lene Frost Andersen, Professor Universitetet i Oslo

11.00

Spørsmål og kommentarer

 

11.10

Hvordan kan Senter for bærekraftig kosthold være til nytte for Helsedirektoratet?

Ole Berg, Seniorrådgiver Helsedirektoratet

11.20

Hvordan kan Senter for bærekraftig kosthold være til nytte for Miljødirektoratet?

Erlend Spikkerud, Fagdirektør miljøgiftavdelingen, Miljødirektoratet

11.30

Servering av enkel lunsj