Matomgivelser- hva er det og hvorfor er det viktig?
Arrangement
|Publisert
I forbindelse med rapporten «Metoder og indikatorer for kartlegging og overvåkning av matomgivelser i Norge» inviterer vi til et webinar. Her kan du høre på forskere fra FHI, samt representanter fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, NorgesGruppen og Helsedirektoratet som vil snakke om dette temaet.
Hva slags mat er tilgjengelig for oss? Hva inneholder og hva koster maten? Hvordan merkes og markedsføres mat?
Dette er faktorer som kan påvirke våre spisevaner, kosthold og helse.
Formålet med rapporten har vært å definere og planlegge for kartlegging av matomgivelser i Norge, gjennom å beskrive mulige metoder og indikatorer for dette. Arbeidet er avgrenset til mat i offentlig sektor, markedsføring av usunn mat og drikke, mat i handelen og matpriser.
Program
- Innledning v/ Liv Elin Torheim, avdelingsdirektør, Avdeling for fysisk helse og aldring og Senter for bærekraftig kosthold, Folkehelseinstituttet
- Presentasjon av rapporten v/ Maria Uldahl, vitenskapelig assistent, SIFO
- Kommentarer fra
- Mina Gerhardsen, generalsekretær, Nasjonalforeningen for folkehelsen
- Aina Marie Lien, fagsjef for ernæring i NorgesGruppen
- Ole Berg, spesialrådgiver, Divisjon folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
- Diskusjon
Arrangementet strømmes direkte på instituttets Youtube-kanal. Du kan gå inn på denne lenka når møtet starter og se møtet direkte, eller senere i opptak. Opptaket slettes i utgangspunktet etter to uker.