Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Gutter, skole og utenforskap»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Gutter, skole og utenforskap

Arrangement

Gutter, skole og utenforskap

Gutter gjør det dårligere enn jenter i skolen. Vi spør hvorfor det er sånn, og hva betyr det for likestilling, helse, videre utdanningsløp og utenforskap.

bilde av barnehender som skriver på tavlen
Colourbox.com

Gutter gjør det dårligere enn jenter i skolen. Vi spør hvorfor det er sånn, og hva betyr det for likestilling, helse, videre utdanningsløp og utenforskap.


16. mar | 2023

09.00-12.00
Seminar
Litteraturhuset, sal Wergeland

Forskningen viser at forskjellig utviklingstakt for gutter og jenter er et av forholdene som bidrar til å forklare forskjellen. Samtidig er svake skoleprestasjoner forbundet med alt fra utenforskap til sykdom og tidlig død. Det blir en panelsamtale om hvilke konsekvenser denne kunnskapen bør få for likestilling, helse- og utdanningspolitikken, og om hvilken forskning man trenger framover. Vi stiller spørsmålene: Hva bør gjøres for å motvirke kjønnsforskjeller i skolen? Hvordan kan vi fremme helse og inkludering for skolesvake gutter? Hvilke spørsmål om gutter og utdanning bør vi forske videre på?

Folkehelseinstituttet har forsket på disse temaene siden 2018 gjennom forskningsprosjektet HealthGap. Nå går forskningsprosjektet mot slutten og inviterer til en presentasjon av resultatene og panelsamtale på Litteraturhuset 16. mars 2023 kl 09:00-12:00.

Program og påmelding

Meld deg på og les mer om programmet på Litteraturhusets nettside.

 

Arrangementet strømmes

Arrangementet strømmes også direkte på Folkehelseinstituttets Youtube-kanal.