Hopp til innhold

Nyheter

Viser  689  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Mange ulike kjemikalier går gjennom kroppen hver dag

  Hver dag får vi i oss mange kjemikalier fra mat, kosmetikk, sjampo og andre hudpleieprodukter. I Euromix-studien hadde mer enn 9 av 10 deltakere blant annet fått i seg 8 ulike plastmyknere.

  Forskningsfunn

  Publisert

 2. Svak økning i antall tilfeller med harepest (tularemi)

  Folkehelseinstituttet har observert en svak økning i antall sykdomstilfeller med harepest rapportert til meldesystemet MSIS. Det er hittil i år meldt 73 tilfeller, flest i august til oktober.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 3. Viderefører anbefaling om bruk av munnbind i samfunnet

  FHI har oppdatert kunnskapsgrunnlaget for bruk av munnbind. Anbefalingen om bruk av munnbind i situasjoner hvor avstand ikke kan opprettholdes når smitterisikoen tilsier det videreføres.

  Nyhet

  Publisert

 4. Inviterer 55 000 til spørjeundersøking om korona og livskvalitet

  Om lag 55 000 personer i fire fylke blir no inviterte til ei spørjeundersøking om korona, livskvalitet og psykisk helse. Dei første får spørjeskjemaet onsdag 18. november.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 5. Covid-19: Rapport for uke 46

  Det ble meldt om 3994 nye smittetilfeller av covid-19 i uke 46. Det er fortsatt store geografiske variasjoner i forekomst både mellom og innad i fylker.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 6. Smittevernråd for julehandel

  Det nærmer seg desember og mange starter med julehandelen nå. Folkehelseinstituttet har samlet et knippe smittevernråd slik at både kunder og handelsstanden kan gjennomføre julehandelen på en måte som

  Nyhet

  Publisert

 7. Melding om at et barn døde i dag av covid-19-relatert sykdom

  Haukeland universitetssykehus meldte i dag om et covid-19-dødsfall hos et barn. Barnet hadde annen alvorlig sykdom i tillegg.

  Nyhet

  Publisert

 8. FHI anbefaler innreisekarantene for nytt område i Finland

  FHI anbefaler innreisekarantene for Södra Savolax sjukvårdsdistrikt i Finland samt fjerne unntaket fra innreisekarantene for samme distrikt og regionen Jämtland i Sverige.

  Nyhet

  Publisert

 9. Anbefaler hvem som bør prioriteres for koronavaksinering

  Risikogrupper, helsepersonell og medarbeidere i kritiske samfunnsfunksjoner bør prioriteres for koronavaksinering, anbefaler den eksterne ekspertgruppen for etikk og prioritering.

  Nyhet

  Publisert

 10. Nå kan du se kildekoden til nye Smittestopp

  FHI har i ettermiddag lagt ut åpen kildekode for den nye Smittestopp-appen.

  Nyhet

  Publisert

 11. Færre abortar under covid-19-pandemien

  Talet på abortar har gått ned under koronaepidemien. Frå mai til august i år var det om lag 200 færre abortar per månad enn i åra 2016–2019.

  Nyhet

  Publisert

 12. Smittevernråd ved reiser innenlands

  Reiser fra områder med mye smitte i Norge medfører risiko for spredning til innenlandsområder med lite smitte.

  Nyhet

  Publisert

 13. Nye tall om hvor mange som har diabetes i Norge

  Nye beregninger viser at 316 000–345 000 har diabetes i Norge. Dette er situasjonen før Verdens diabetesdag som markeres den 14. november.

  Forskningsfunn

  Publisert

 14. Nesten ingen ungdommer røyker lenger

  I 1999 oppga 24 prosent av norske 10.-klassinger at de røykte daglig. Siden den gang har andelen blitt stadig mindre. I 2019 var den redusert til 2 prosent. Bare Island har færre dagligrøykende ungdom

  Nyhet

  Publisert

 15. Covid-19: Rapport for uke 45

  Antall meldte smittetilfeller økte med 24 prosent fra uke 44 til uke 45. Økningen er mindre bratt enn de to foregående ukene da den var cirka 80 prosent.

  Nyhet

  Publisert

 16. Færre rapporter om andre smittsomme sykdommer enn covid-19

  Den andre halvdelen av oktober er det rapportert om halvparten så mange tilfeller av smittsomme sykdommer som tilsvarende periode i fjor.

  Nyhet

  Publisert

 17. Anbefaler endringer i innreisekarantene for Færøyene og områder i Finland

  Folkehelseinstituttet anbefaler at regjeringen fjerner krav om innreisekarantene for Færøyene samt tre sjukvårdsdistrikter i Finland.

  Nyhet

  Publisert

 18. De beste tiltakene mot barne- og ungdomskriminalitet brukes for lite

  I Norge har vi tilgang til flere av de beste tiltakene for å forebygge at barn og unge begynner med kriminalitet. Men disse benyttes i altfor liten grad.

  Forskningsfunn

  Publisert

 19. Tiltaksnivå i videregående skole må være i tråd med smittesituasjonen

  Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet har i dag sendt et brev til fylkesmennene om at tiltaksnivået i videregående skole må være i tråd med smittesituasjonen.

  Nyhet

  Publisert

 20. Koronasmitte blant ungdom i Norge

  Parallelt med at smittespredningen øker i samfunnet ser vi at ungdom i større grad blir smittet enn tidligere. FHI har sett på hvor ungdom smittes, og tilfeller i ungdomsskole og videregående skoler.

  Nyhet

  Publisert