Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Banankakerlakker»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Banankakerlakker

Banankakerlakker

Banankakerlakker er lett gjenkjennelig på den lysegrønne fargen. De er ikke vanlige i Norge, men dukker opp nå og da, spesielt ved import av bananer.

Banankakerlakker er lett gjenkjennelig på den lysegrønne fargen. De er ikke vanlige i Norge, men dukker opp nå og da, spesielt ved import av bananer.


Innhold på denne siden

Utbredelse

Banankakerlakker (Panchlora spp.) er en fellesbetegnelse på en del arter av kakerlakker som opprinnelig kommer fra Mellom- og Sør-Amerika. Navnet banankakerlakk henspeiler på at den ofte blir funnet i bananlaster. Banankakerlakker er funnet enkelte ganger i bananlaster og på butikker i Norge.

Kjennetegn

Den vanligste arten av banankakerlakk som er blitt funnet i Norge er kubansk banankakerlakk (Panchlora nivea). Den har en vakker lys grønnfarge. Lengden er 2-3 cm. De andre Panchlora-artene er noe mindre i størrelse. Vingene er fullt utviklede og rekker bak enden på bakkroppen. De voksne kakerlakkene er dyktige flygere. Nymfene er mørkebrune.

Forebygging og bekjempelse

Banankakerlakker klarer ikke å danne noen faste bestander innendørs i Norge, og det er derfor ingen grunn til å drive noen bekjempelse om man skulle finne noen eksemplarer.