Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Banankakerlakker»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Banankakerlakker

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Banankakerlakker

Publisert Oppdatert

Banankakerlakker er lett gjenkjennelig på den lysegrønne fargen. De er ikke vanlige i Norge, men dukker opp nå og da, spesielt ved import av bananer.

Banankakerlakker er lett gjenkjennelig på den lysegrønne fargen. De er ikke vanlige i Norge, men dukker opp nå og da, spesielt ved import av bananer.


Utbredelse

Banankakerlakker (Panchlora spp.) er en fellesbetegnelse på en del arter av kakerlakker som opprinnelig kommer fra Mellom- og Sør-Amerika. Navnet banankakerlakk henspeiler på at den ofte blir funnet i bananlaster. Banankakerlakker er funnet enkelte ganger i bananlaster og på butikker i Norge.

Kjennetegn

Den vanligste arten av banankakerlakk som er blitt funnet i Norge er kubansk banankakerlakk (Panchlora nivea). Den har en vakker lys grønnfarge. Lengden er 2-3 cm. De andre Panchlora-artene er noe mindre i størrelse. Vingene er fullt utviklede og rekker bak enden på bakkroppen. De voksne kakerlakkene er dyktige flygere. Nymfene er mørkebrune.

Forebygging og bekjempelse

Banankakerlakker klarer ikke å danne noen faste bestander innendørs i Norge, og det er derfor ingen grunn til å drive noen bekjempelse om man skulle finne noen eksemplarer.

Innhold på denne siden