Oppsummert forskning
Temaside om oppsummert forskning for helse- og velferdstjenesten. En kunnskapsoppsummering (forskningsoversikt) er resultatet av sammenfattede, relevante forskningsresultater på et gitt tidspunkt.

Kunnskapsoppsummeringer fra Område for helsetjenester utarbeides på en systematisk, vitenskapelig og transparent måte. Det skal være mulig for andre å etterprøve våre resultater og konklusjoner.
Oppdatert

Område for helsetjenester produserer (mot betaling) kunnskapsoppsummeringer på ulike tema innen helse-, omsorgs- og velferdssektorene.
Oppdatert

Område for helsetjenester tilbyr ulike typer systematiske kunnskapsoppsummeringer, som skreddersys til oppdragsgivers behov og ønsker. Vi tilbyr også kurs og undervisning.
Oppdatert
Slik oppsummerer vi forskning (Metodeboka)
Slik oppsummerer vi forskning
-
Kunnskapsoppsummeringer
Kunnskapsoppsummeringer
-
Effekt av tiltak
Effekt av tiltak
-
Metodevurdering
Metodevurdering
-
Oppsummering av kvalitative studier
Oppsummering av kvalitative studier
-
Brukermedvirkning
Brukermedvirkning

Hva gjør FHI på kunstig intelligens og digitale løsninger?
Oppdatert

Vi tilbyr skreddersøm på kunnskapsoppsummeringene våre, hvilket betyr at de er tilpasset oppdragsgivers behov. De er også tilpasset problemstillingen, hva oppsummeringen skal brukes til og tids- og re...
Oppdatert

Fagmiljø for velferdstjenesteforskning sitt mandat er å støtte kunnskapsbasert praksis og policyutforming i velferdsdirektoratene, hovedsakelig ved å utarbeide kunnskapsoppsummeringer som kan bidra ti...
Oppdatert
Målet med denne hurtige metodevurderingen er å vurdere effekt, sikkerhet og helse-økonomi basert på innsendt dokumentasjonspakke fra electroCore.
Publisert
Vi gjennomførte et systematisk litteratursøk med sortering. Hensikten med produktet er å presentere den forskningen som finnes uten å gjøre egne analyser eller fortolkninger av resultatene.
Publisert
Vi ønsket å oppsummere forskning som har undersøkt hvor mange som rapporterer langvarige symptomer etter covid-19 forårsaket av omikron, senfølger som rapporteres, hvor lenge symptomene varer og hvilk...
Publisert
Nyheter og meldinger
-
Dårlegare psykisk helse blant barn og unge, positivt frå barnehagane
26.04.2023
-
Manglende forskning på tvang og grensesetting i barnevernsinstitusjoner og fosterhjem
15.03.2023
-
Mange av de samme senfølger ved covid-19 som ved andre luftveissykdommer
19.12.2022
-
Utvidet screening av gravide kvinner kan redusere risiko for tidlig fødsel på grunn av svangerskapsforgiftning
01.12.2022
-
Hvilken betydning har samværs- og bostedsordningen for barn og unge etter samlivsbrudd?
22.11.2022
- Se alle
Pågående prosjekter
-
Evaluering av OpenAlex - Prosjektplan
13.09.23
-
En ny modell for et kunnskapssystem for kommunene
08.09.23
-
Barn og unges meninger om tema som berøres i forslaget til ny barnelov: Prosjektplan for systematisk kartleggingsoversikt
15.08.23
-
Robotassistert rektumreseksjon ved endetarmskreft
30.06.23
- Se alle
Artikkelen beskriver ulike forskningsmetoder som ofte brukes både i folkehelseforskning og medisinsk helseforskning.
Publisert
Sjekklister kan være nyttige å bruke ved kritisk vurdering av artikler.
Oppdatert
Når vi ikke finner forskningsbasert kunnskap om et spørsmål, bruker vi begrepet kunnskapshull.
Oppdatert
Samvalg er en arbeidsform som involverer pasienten aktivt i avgjørelser om behandling i helsetjenesten
Oppdatert
Nettressursen og e-læringskurset i kunnskapsbasert praksis lærer deg å finne, vurdere kritisk og bruke oppsummert forskning om effekt av behandling slik at du kan ta kunnskapsbaserte beslutninger.
Oppdatert
SBU (Statens beredning för medicinsk och social utvärdering) er en statlig etat som utfører systematiske kunnskapsoppsummeringer og metodevurderinger for helsetjenester og sosiale tjenester i Sverige.
Oppdatert
Cochrane er ein internasjonal, ideell organisasjon som har som mål å hjelpe folk med å ta velinformerte avgjersler i spørsmål knytte til helse og sjukdom.
Oppdatert
Campbell Collaboration er eit internasjonalt forskingsnettverk som produserer systematiske oversikter om forsking på effekten av tiltak innan samfunnsvitskapen.
Oppdatert
Folkehelseinstituttet er medlem og bidrar aktivt i internasjonale HTA-nettverk og HTA-organisasjoner. Vi samarbeider dessuten tett med søsterorganisasjoner i andre land.
Oppdatert