Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Få hjelp til å få svar på kliniske spørsmål - Pyramidesøket»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Få hjelp til å få svar på kliniske spørsmål - Pyramidesøket

Artikkel

Få hjelp til å få svar på kliniske spørsmål - Pyramidesøket

Kanadiske McMaster University hjelper deg til både å gjøre gode søk og å holde deg faglig oppdatert. Her finner du mer informasjon om Pyramidesøket og nyhetsbrevet.

kunnskapspyramiden4.jpg

Kanadiske McMaster University hjelper deg til både å gjøre gode søk og å holde deg faglig oppdatert. Her finner du mer informasjon om Pyramidesøket og nyhetsbrevet.


McMaster University har plukket ut de ca. 120 beste medisinske tidsskriftene og kildene i verden. Helsebiblioteket.no gir deg gratis tilgang til både pyramidesøket og nyhetsbrev.

Pyramidesøket

Pyramidesøket er en søkemotor hvor du kan søke i flere ledende medisinske oppslagsverk, tidsskrifter og andre kvalitetsvurderte kilder samtidig. Tanken bak pyramidesøket er at når du leter etter svar på kliniske spørsmål, skal du begynne med den mest oppsummerte forskningen som mulig, den som er øverst i pyramiden.

Øverst i pyramiden finner vi oppslagsverkene UpToDate og BMJ Best Practice. Lenger ned i pyramiden finner vi retningslinjer, systematiske oversikter fra Cochrane Library og kvalitetsvurderte primærstudier.

Abonner på nyhetsbrev

Det er også mulig å abonnere på kvalitetsvurderte nyheter på e-post. Et nettverk av klinikere vurderer innholdet i de utvalgte kildene etter kvalitetskriteriene:

  • pålitelighet
  • klinisk relevans
  • nyhetsverdi

Du kan velge hvilke emner du er interessert i å motta e-poster om.