Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hvordan kan du korrigere feilregistrerte koronavaksiner?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hvordan kan du korrigere feilregistrerte koronavaksiner?

Artikkel

Hvordan kan du korrigere feilregistrerte koronavaksiner?

I forbindelse med lansering av et koronasertifikat vil du få ytterligere innsyn i vaksinasjonsopplysninger som er registrert i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK.

I forbindelse med lansering av et koronasertifikat vil du få ytterligere innsyn i vaksinasjonsopplysninger som er registrert i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK.


Gyldigheten av koronasertifikatet, vil være helt avhengig av at registrerte vaksinasjoner i SYSVAK er korrekte og oppdaterte. Gyldigheten bestemmes ut fra: vaksinasjonsdato, vaksinepreparat, korrekt intervall mellom vaksinedoser og fødsels- eller D-nummer.

Dersom du oppdager feil eller mangler i registrerte vaksinasjonsopplysninger av koronavaksiner, må dette rettes av ansvarlig vaksinasjonssted. Vaksinatør har meldeplikt til SYSVAK og er ansvarlig for at opplysningene er korrekte. For koronavaksinasjon skal innrapportering skje umiddelbart etter vaksinasjon (jmf. SYSVAK-registerforskriften § 2-1). SYSVAK kan ikke korrigere feil eller mangelfull informasjon for privatpersoner.

Tips til hva du selv kan sjekke

Det er mulig å kontrollere status i vaksineoversikten på helsenorge.no, og på denne måten sammenligne om vaksinasjonsopplysningene også mangler eller er feil her. Dersom opplysningene mangler både i koronasertifikatet og i vaksineoversikten, må du kontakte vaksinasjonssted for å få de til å registrere opplysningene dine i SYSVAK. Dersom vaksinasjonsstatus kun mangler i koronasertifikatet, ta kontakt med Helsenorge sin veiledningstjeneste. 

Hva vises av vaksinasjonsopplysninger i koronasertifikatet?

Opplysninger i koronasertifikatet viser vaksinasjonsstatus. Er du vaksinert vises vaksinasjonsdato, vaksine, batchnummer og vaksinasjonssted. Hva som vises er basert på krav og retningslinjer fra EU.

Hva vises av opplysninger i vaksinetjenesten?

I vaksinetjenesten får en oversikt over hvilke sykdommer en er vaksinert mot, og dato for når vaksinasjonen ble foretatt. Foreløpig er det ikke mulig å vise hvor lenge en har beskyttelse mot de enkelte sykdommene basert på siste vaksinasjonsdato.

Informasjon om preparat finnes på helsenorge.no i innsynstjenesten som heter Helseregistre. Der finnes en oversikt over type vaksine og SYSVAK-kode, samt navn/identifikator på helseenhet som har registrert vaksinasjonen. Dersom vaksinepreparat og batchnummer er meldt inn fra vaksinatør, vil dette vises her. Hver koronavaksine (vaksinepreparat) har en unik SYSVAK-kode, og vaksinepreparat kan derfor kobles til SYSVAK-koden som er registrert. Du kan da få kunnskap om hvilket vaksinepreparat som er satt, selv om ikke vaksinepreparat er registrert.