Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Statistikk for barnevaksinasjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Statistikk for barnevaksinasjon

Artikkel

Statistikk for barnevaksinasjon

Vaksinasjonsstatistikken viser andelen fullvaksinerte barn i et årskull. Folkehelseinstituttet publiserer normalt vaksinasjonsdekningen for barnevaksinasjonsprogrammet hver vår.

Vaksinasjonsstatistikken viser andelen fullvaksinerte barn i et årskull. Folkehelseinstituttet publiserer normalt vaksinasjonsdekningen for barnevaksinasjonsprogrammet hver vår.


Innhold på denne siden

Alle vaksiner som gis i barnevaksinasjonsprogrammet og tilhørende program, er meldepliktige til Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Vaksinasjonsstatistikken angir hvor mange prosent av barna i et årskull som er fullvaksinert. Det vil si at barna har fått de vaksinene som anbefales i barnevaksinasjonsprogrammet, og at vaksinene er gitt ved riktig alder og med riktig intervall mellom dosene.

Dekningsstatistikken framstilles på fylkesnivå samt for hele landet, for tre aldersgrupper: 2-, 9- og 16-åringer.

Tallene presenteres i statistikkbankene og som pdf-dokumenter. 

Vaksinasjonsdekningen er trolig høyere enn tallene viser

De reelle tallene for vaksinasjonsdekningen lokalt kan være høyere enn det statistikken viser. Folkehelseinstituttet har gjennom dialog med kommunene kartlagt de viktigste årsakene til dette. Tilbakemeldinger fra samtlige av landets fylker viser at tekniske problemer med elektronisk overføring av vaksinasjonsmeldinger fra kommunene til SYSVAK, er en utfordring for å få frem reell vaksinasjonsdekning. Andre viktige årsaker som påvirker tallene for vaksinasjonsdekningen, er manglende etterregistrering av vaksiner som er gitt før ankomst til kommunen, og at folkeregisteret ikke er oppdatert og tilgjengelig.

Oppdaterte tall i statistikkbankene

Norgeshelsa statistikkbank inneholder data for hele landet og for fylkene fra og med år 2000. Kommunehelsa statistikkbank gir tall for enkeltkommuner.

Dekningsstatistikk 2022

Dekningsstatistikk 2021

Dekningsstatistikk 2020

Dekningsstatistikk 2019

Dekningsstatistikk 2018

Dekningsstatistikk 2017

Dekningsstatistikk 2016

Dekningsstatistikk 2015

Dekningsstatistikk 2014

Dekningsstatistikk 2013

Dekningsstatistikk 2012

Dekningsstatistikk 2011