Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Om Hjerte- og karregisteret»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Om Hjerte- og karregisteret

Artikkel

Om Hjerte- og karregisteret

Hjerte- og karregisteret er et register over personer med sykdommer i hjerte- og karsystemet. Her er en kort beskrivelse av hvilke opplysninger som registreres.

blodstrøm, menneske, kropp
Foto: Colourbox.com

Hjerte- og karregisteret er et register over personer med sykdommer i hjerte- og karsystemet. Her er en kort beskrivelse av hvilke opplysninger som registreres.


Hva registreres

Opplysninger om personer med hjerte- og karsykdommer som har vært i kontakt med spesialisthelsetjenesten (hentet fra Norsk pasientregister).

Opplysninger om dødsårsaker for personer med hjerte- og karsykdommer (hentet fra Dødsårsaksregisteret).

Opplysninger om behandling og resultater fra spesialisthelsetjenesten er hentet fra nasjonale medisinske kvalitetsregistre innen hjerte- og karsykdommer. Kvalitetsregistrene inneholder mer detaljerte opplysninger om enkelte former for hjerte- og karsykdommer eller om ulike behandlinger av disse.

Følgende opplysninger registreres

  • Opplysninger om identiteten til personen
  • Opplysninger om konsultasjoner og innleggelser i spesialisthelsetjenesten for sykdommer og symptomer relatert til hjerte- og karsykdommer. Eksempler på slike opplysninger kan være innleggelsesdato og diagnoser ved utskrivelse og opplysninger om hvilken helsehjelp som er gitt. 
  • Opplysninger om dødsårsak for personer som har vært i kontakt med spesialisthelsetienesten før dødsfallet, eller som døde av en hjerte- og karsykdom.