Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Effektiv behandling av klamydia»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Effektiv behandling av klamydia

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Nyhet

Effektiv behandling av klamydia

Publisert Oppdatert

Det har i media i det siste blitt skapt et inntrykk av at det nå har blitt vanskelig å behandle klamydia med antibiotika fordi medisinene ikke lenger er effektive. Dette er ikke korrekt.

Det har i media i det siste blitt skapt et inntrykk av at det nå har blitt vanskelig å behandle klamydia med antibiotika fordi medisinene ikke lenger er effektive. Dette er ikke korrekt.


Dagens anbefaling for behandling av klamydia er en syvdagers antibiotikakur med Doksycyklin. Denne behandlingen er meget effektiv.

Tidligere var førstevalget i behandling av klamydia en engangsdose med Azitromycin. Azitromycin er effektiv behandling mot klamydia, men problemet er at bruk av dette medikamentet øker risikoen for resistens hos andre bakterier. Derfor er det viktig å begrense bruken av dette medikamentet.

Klamydia smitter ved ubeskyttet sex og er i dag en vanlig seksuelt overførbar infeksjonen i Norge. Ubehandlet kan klamydia hos et fåtall av de smittede gi komplikasjoner. Problemer med å bli gravid er eksempel på dette.

Er du under 25 år og seksuelt aktiv bør du teste deg ved hvert partnerbytte slik at du unngår komplikasjoner og ikke smitter andre.

Bruk av kondom forebygger smitte av klamydia. Det viktigste du kan gjøre for å beskytte deg selv og din seksualpartner mot klamydia er å bruke kondom.