Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Koronavaksinerte med to ulike vaksinetyper får innreise til Storbritannia»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Koronavaksinerte med to ulike vaksinetyper får innreise til Storbritannia

Nyhet

Koronavaksinerte med to ulike vaksinetyper får innreise til Storbritannia

4. oktober endrer Storbritannia innreisereglene sine til å gjelde alle som er vaksinert med to godkjente doser koronavaksine.

4. oktober endrer Storbritannia innreisereglene sine til å gjelde alle som er vaksinert med to godkjente doser koronavaksine.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

–Det er gledelig at innreiserestriksjonene som Storbritannia har hatt for de som er vaksinert med to ulike koronavaksiner nå fjernes. De som har opplevd dette som begrensende kan nå få satt 2. dose, og det er bra for at de skal få best mulig beskyttelse, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelsinstituttet.

I det norske koronavaksinasjonsprogrammet har vi kombinert koronavaksinene fra Moderna og BioNTech/Pfizer ut ifra at det medisinsk gir minst like god beskyttelse som å få to doser av sammen vaksinetype. Studier har vist at det å kombinere de to mRNA-vaksinen ikke medfører større risiko for alvorlige bivirkninger.  

I likhet med Norge er det minst 15 EU-land som kombinerer vaksiner. I nettsaken til Helse- og omsorgsdepartementet, kan man lese at EU anbefaler at personer som er vaksinert med to doser av forskjellige, men godkjente vaksiner, skal anerkjennes som fullvaksinerte.  

Tyskland har nylig også endret sine regler og godtar innreise for de som er vaksinert med to ulike vaksinetyper.  

Bukholm påpeker at det er viktig å ta begge dosene. Det er først etter andre dose man oppnår høy beskyttelse mot sykdom og god beskyttelse mot å spre viruset videre. Derfor håper vi alle som har tatt første dose også tar andre dose selv om det skulle være fra en annen vaksinetype.