Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Høyere vaksinedekning hos ansatte i skoler og barnehager enn i den generelle befolkningen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Høyere vaksinedekning hos ansatte i skoler og barnehager enn i den generelle befolkningen

Nyhet

Høyere vaksinedekning hos ansatte i skoler og barnehager enn i den generelle befolkningen

92 % (251 000) av ansatte i skoler og barnehager har pr. 2. september fått første dose koronavaksine, og 75 % (204 000) har fått dose to. Det er omtrent 5 prosentpoeng høyere enn for den generelle befolkningen i aldersgruppen 18-70 år.

92 % (251 000) av ansatte i skoler og barnehager har pr. 2. september fått første dose koronavaksine, og 75 % (204 000) har fått dose to. Det er omtrent 5 prosentpoeng høyere enn for den generelle befolkningen i aldersgruppen 18-70 år.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Fra 22. juni ble kommunene oppfordret til å prioritere koronavaksine til ansatte i skoler og barnehage.

– Siden vi begynte å gjøre disse analysene i juni, ser vi at andelen vaksinerte i disse yrkesgruppene har økt mer enn for den generelle befolkning. Vi er takknemlig for den prioriteringsjobben kommunene har gjort. Tatt i betraktning smittesituasjonen som er på mange videregående skoler er det spesielt gledelig at 96 % av de ansatte i videregående skole har fått første dose og 4 av 5 (82 %) er fullvaksinert, understreker Camilla Stoltenberg.

Vaksinasjonsdekning blant ansatte i skoler og barnehage per yrkesgruppe
Figur 1. Vaksinasjonsdekning blant ansatte i skoler og barnehage per yrkesgruppe. Klikk på bildet for større versjon.

Hvem er de uvaksinerte?

Aldersgruppen 25-39 år er den aldersgruppen der det er flest ansatte i skoler og barnehager, og det er i denne gruppen det er flest uvaksinerte og færrest som er fullvaksinerte. Det gjelder også for den generelle befolkningen. De fleste kommuner har nå drop-in tilbud for vaksinering for både første og annen dose slik at koronavaksine bør være lett tilgjengelig. Men det er viktig at minimumsintervallet mellom vaksinene opprettholdes.

Geografiske forskjeller

Det er liten forskjell mellom fylkene i hvor mange som har tatt første dose – det varierer fra 90 % til 94 % med høyest vaksinasjonsdekning i Trøndelag, Innlandet og Vestfold og Telemark og lavest i Oslo og Troms og Finnmark. Andelen vaksinerte med andre dose varierer noe mer, fra 69 % i Oslo til 80 % i Vestfold og Telemark.

– En forklaring på at Oslo ligger lavest kan være at det er en ung befolkning, og det må være et minimumsintervall mellom dosene. Men Oslo har åpnet opp for drop in nå og vi ser stor økning fra forrige uke da det var under 50 %, poengterer Stoltenberg.

Vaksinasjonsdekning blant ansatte i skoler og barnehage per fylke
Figur 2. Vaksinasjonsdekning blant ansatte i skoler og barnehage per fylke. Klikk på bildet for større versjon.