Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Sjekk koronasertifikatet før du reiser»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sjekk koronasertifikatet før du reiser

Nyhet

Sjekk koronasertifikatet før du reiser

Det er viktig at du som skal ut og reise til utlandet i høstferien sjekker både koronasertifikatet ditt og reglene for innreise i landet du skal inn i.

Koronasertifikat.png

Det er viktig at du som skal ut og reise til utlandet i høstferien sjekker både koronasertifikatet ditt og reglene for innreise i landet du skal inn i.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Sende meg til Smittestopp temaside

Koronasertifikatet fungerer fint for de aller fleste, og er enkelt å hente frem på Helsenorge både på nett og via mobil. Du kan også hente frem koronasertifikatet gjennom Helsenorge-appen. Her kan du logge deg inn både med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller personlig kode.

Det er mange ulike regler per land, både når det gjelder krav om vaksinedoser, godkjent mellomrom mellom vaksinedoser, antall uker etter dose to får å få innreise med mer. Sjekk nettsidene Reopen EU for landet du skal inn i,  eller bruk Reiseklar-appen til Utenriksdepartementet.

Sjekk dette

Når du sjekker koronasertifikatet ditt, bør du spesielt se etter dette:

  • Er opplysningene riktige?
  • Stemmer antall vaksinedoser, står det for eksempel «2 av 2» når du er fullvaksinert med Pfizer- eller Moderna-vaksinen?
  • Les mer her om hva du gjør ved feil eller mangler på Helsenorge.

Har du fått ekstra vaksinedose?

Enkelte kan ha fått flere vaksinedoser enn det det er krav om i Norge for å være fullvaksinert. Det gjelder for eksempel dersom du er blant de med alvorlig redusert immunforsvar og har fått anbefalt en tredje dose.

Selv om du er dokumentert fullvaksinert i Norge etter de første to dosene med Pfizer eller Moderna-vaksinen, vil noen land ikke akseptere koronasertifikatet før det er gått en eller to uker etter siste vaksinasjon. Sjekk reglene for landet du skal til på Reopen EU eller Reiseklar-appen.

Koronasertifikatet er tilpasset de fleste kombinasjonene av vaksiner og gjennomgått sykdom. Men koronasertifikatet dekker ikke alle kombinasjoner eller forhold, for eksempel hvis kravet til minimumsintervall ikke er fulgt. Gå inn på Hvordan vises vaksinene for detaljert informasjon om hvordan de ulike kombinasjonene blir vist i koronasertifikatet.