Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Høy og økende koronavaksinasjonsdekning i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Høy og økende koronavaksinasjonsdekning i Norge

Nyhet

Høy og økende koronavaksinasjonsdekning i Norge

Hver eneste dag tar flere hundre personer over 18 år i Norge sin første dose med koronavaksine. Nå er 91 % av alle kvinner og menn over 18 år eller eldre vaksinert med minst en dose koronavaksine viser tall fra Folkehelseinstituttet.

Hver eneste dag tar flere hundre personer over 18 år i Norge sin første dose med koronavaksine. Nå er 91 % av alle kvinner og menn over 18 år eller eldre vaksinert med minst en dose koronavaksine viser tall fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Så langt har over 4,1 millioner (4 190 646) fått første dose koronavaksine, og 3 705 156 personer  har fått to doser viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK. 

– Innsatsen kommunene har gjort og fremdeles gjør i arbeidet med å beskytte befolkningen mot koronasykdom er formidabel, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet. 

Fortsatt mange som tar 1. dose koronavaksine 

Tall fra SYSVAK viser at i oktober har hver eneste dag litt over 3 200 personer fullført koronavaksinasjon med 2. dose, og om lag 350 personer som er 18 år eller eldre har tatt sin første koronavaksine.  

– Det at det fortsatt er mange som nå får første dose koronavaksine, viser at det tar tid å nå alle som ønsker å benytte seg av tilbudet, sier Bukholm. 

Samtaler med kommunene viser at det er en rekke årsaker til at noen innbyggere starter koronavaksinasjon først nå. Noen er redd for bivirkninger og har ønsket å vente for å få mer informasjon, mens andre er bekymret for sprøytestikket, folkemengder eller smitte. Samtidig er det en del som ikke har tatt vaksinen før nå på grunn av jobb, tidspunktet de fikk vaksinetime eller fordi de ikke ønsker å ta vaksine mens de er gravide eller de må vente på grunn av sykdom. 

– Vi er over i en annen fase i koronavaksinasjonsprogrammet, og de som ønsker tilrettelagt tilbud på grunn av redsel for sprøytestikk eller rett og slett for å få tid til vaksinasjon, kan ta kontakt med helsetjenesten i kommunen de oppholder seg i, sier Bukholm. 

Han presiserer at koronavaksinasjon blir et stående tilbud ut 2021 og inn i 2022, for vi vil være sikre på at alle som ønsker å ta koronavaksine får mulighet til det. I tillegg vil eventuelle utvidelse av anbefalinger eller oppfriskningsdoser vurderes etter behov i tiden fremover.