Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Kommunene er godt i gang med å tilby oppfriskningsdose»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Kommunene er godt i gang med å tilby oppfriskningsdose

Nyhet

Kommunene er godt i gang med å tilby oppfriskningsdose

Arbeidet med å tilby oppfriskningsdose med koronavaksine til personer som er 65 år eller eldre samt helsepersonell med pasientkontakt er godt i gang. Så langt har om lag 200 000 personer tatt oppfriskningsdose med koronavaksine.

Arbeidet med å tilby oppfriskningsdose med koronavaksine til personer som er 65 år eller eldre samt helsepersonell med pasientkontakt er godt i gang. Så langt har om lag 200 000 personer tatt oppfriskningsdose med koronavaksine.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Det er gledelig å se at kommunene snur seg raskt rundt og allerede er godt i gang med å tilby oppfriskningsdose til dem som anbefales det, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet. 

Bukholm påpeker at oppfriskningsdose tilbys for å øke beskyttelsen blant de mest sårbare i samfunnet. Innsatsen kommunene gjør i dette arbeidet er veldig viktig. 

Det er i hovedsak de eldre fullvaksinerte hvor effekten mot alvorlig sykdom ser ut til å avta, og hvor det nå er viktig med en oppfriskingsdose. Derfor ber vi alle eldre over 65 år sjekke med kommunen sin om tilbudet om en oppfriskingsdose, fortsetter Bukholm. 

Eldre over 65 år anbefales også influensavaksine, og det er viktig at så mange som mulig tar imot tilbudet også om influensavaksine før influensaviruset begynner å spre seg. Det er så langt ikke tegn på at årets influensasesong er nært forestående. Det bør gå en uke fra koronavaksine til influensavaksine. 

Fortsatt mange som tar sin første dose 

Tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK) viser at over 700 voksne har startet sin koronavaksinering hver dag i november i gjennomsnitt.   

– Det er en rekke naturlige årsaker til at enkelte starter vaksinasjon senere enn andre. Det at flere hundre personer fortsatt tar sin første koronavaksine hver eneste dag er vi veldig fornøyd med. Kommunene vil fortsatt ønske etternølerne velkommen, sier Bukholm.