Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nå kan du laste ned Smittestopp også på eldre utgaver av Iphone»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nå kan du laste ned Smittestopp også på eldre utgaver av Iphone

Nyhet

Nå kan du laste ned Smittestopp også på eldre utgaver av Iphone

Smittestopp ble nylig tilgjengelig for Iphone-telefoner som bruker operativsystemet iOS 12.5. Appen er nå også tilgjengelig på polsk og somali. Flere språk kommer etter hvert.

Smittestopp ble nylig tilgjengelig for Iphone-telefoner som bruker operativsystemet iOS 12.5. Appen er nå også tilgjengelig på polsk og somali. Flere språk kommer etter hvert.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– I all hovedsak har vi fått svært gode tilbakemeldinger om Smittestopp. Men ett tema har gått igjen fra flere brukere. Flere har ikke fått lastet ned appen fordi de har operativsystem som er eldre enn iOS 13.5. Dette har vi nå gjort noe med, og Smittestopp er tilgjengelig for operativsystemer ned til 12.5, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Det gjør at personer har eldre utgaver som Iphone 5S, Iphone 6 og Iphone 6+  nå kan laste ned Smittestopp. Alle brukere må sikre at de har oppdatert til operativsystem 12.5 før de laster ned appen.

Tilgjengelig på flere språk

Nylig ble appen også tilgjengelig på polsk og somali.

– Det å oversette en app til andre språk tar tid. Vi stiller store krav til oversettelse og kvalitetssikring, og må være helt sikre på at språkvalgene også fungerer inne i appen. Vi er veldig fornøyd med at appen nå er tilgjengelig både på polsk og somali. Vi jobber med å få appen tilgjengelig også på arabisk, urdu, tigrinja og litauisk, sier Gun Peggy Knudsen i FHI. 

Viktig å laste ned Smittestopp

Nesten 900.000 har lastet ned Smittestopp så langt, og over 1.200 personer har meldt seg smittet i appen.

– Vi håper enda flere nå laster ned Smittestopp, spesielt med tanke på situasjonen vi er i med at den mer smittsomme engelske varianten blir stadig mer dominerende. Smittestopp vil gi rask beskjed til personer som er blitt utsatt for smitte, slik at de igjen kan få testet seg for å avklare om de har fått koronavirus eller ikke, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.