Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Ny og forbedret versjon av Smittestopp er lansert»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ny og forbedret versjon av Smittestopp er lansert

Nyhet

Ny og forbedret versjon av Smittestopp er lansert

Smittestopp-appen er i dag blitt oppdatert. Nå får du blant annet data om smittesituasjonen i landet i appen. Den er også blitt tilgjengelig på enda flere språk.

Smittestopp-appen er i dag blitt oppdatert. Nå får du blant annet data om smittesituasjonen i landet i appen. Den er også blitt tilgjengelig på enda flere språk.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Vi har jobbet lenge for å gjøre Smittestopp enda mer nyttig for de snart 1 million brukerne av appen. Første skritt er visning av statistikk fra smitteregistrene hos FHI. Det gjør at brukerne nå får oppdaterte data om smittesituasjonen rett inn i appen, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Smittestopp er en app som gjør det enkelt å gi raskt beskjed til folk du har vært i nærheten av dersom du får påvist smitte. Andre kan raskt gi beskjed til deg om det samme. Slik kan appen bidra til at personer som har vært utsatt for smitte raskt tester seg, og går i isolasjon dersom de er smittet.

Flere språk

I oppdateringen som kom i dag har appen fått støtte for enda flere språk. De nye språkene er arabisk, litauisk, tigrinja og urdu. Disse kommer i tillegg til norsk, engelsk, polsk og somalisk som allerede ligger i appen.

– Dette med flere språk har vært svært viktig for oss. Vi ønsker å sikre at de største språkgruppene i Norge enkelt skal kunne forstå og laste ned Smittestopp. Det er nå mulig, sier Gun Peggy Knudsen.

Bedre versjon for blinde og svaksynte

I den nye versjonen er det også gjort endringer som forbedrer appen for folk som er blinde og svaksynte, som for eksempel bedre støtte for skjermlesere. Appen har nå også både vertikal og horisontal visning.

Smittestopp har svært strenge personverninnstillinger, og er lastet ned over 970.000 ganger. Over 2000 har meldt seg smittet i appen.

Oppdateringen kommer ikke samtidig på alle telefoner, og det kan ta noe tid før den dukker opp på akkurat din telefon. 

Last ned appen her

Slik ser nøkkeltallsiden ut i Smittestopp når den er oppdatert: