Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Fortsatt pause for AstraZeneca-vaksinen i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Fortsatt pause for AstraZeneca-vaksinen i Norge

Nyhet

Fortsatt pause for AstraZeneca-vaksinen i Norge

Folkehelsinstituttet fortsetter pausen i bruk av AstraZeneca-vaksinen i Norge og fortsetter arbeidet med å gjøre en grundig gjennomgang av situasjonen. Vi vil komme med en oppdatering i slutten av uke 12.

Folkehelsinstituttet fortsetter pausen i bruk av AstraZeneca-vaksinen i Norge og fortsetter arbeidet med å gjøre en grundig gjennomgang av situasjonen. Vi vil komme med en oppdatering i slutten av uke 12.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

AstraZeneca-vaksinen ble satt på pause av FHI 11. mars etter meldingen om et dødsfall etter vaksinering. FHI gikk samtidig i gang med et grundig arbeid sammen med Legemiddelverket for å utrede om det kan være en sammenheng mellom vaksinen og alvorlige bivirkninger med blodpropper, lavt blodplatetall og blødninger. 

Vurdering fra EMA

Det europeiske legemiddelbyrået EMA kom med sin vurdering av vaksinen i ettermiddag. Godkjenning av AstraZeneca-vaksinen er ikke endret, men forsiktighetsreglene knyttet til bruk av vaksinen blir oppdatert med en merknad i produktomtalen. EMA vil også fortsette sine undersøkelser.

– Vi tar vurderingen fra EMA til etterretning. På grunn av situasjonen med flere alvorlige tilfeller i Norge, ønsker vi å gjøre en grundig gjennomgang av dette før vi kan konkludere. Det vil ta noe tid, og vi vil komme med en oppdatering i slutten av neste uke, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI.

Kontakt med helsetjenesten

FHI ber alle som er vaksinert med AstraZeneca-vaksinen og som har vedvarende sykdomsfølelse, uvanlige blåmerker eller tegn til blødninger i huden eller andre tegn på alvorlig sykdom om å kontakte helsetjenesten for en vurdering. Pasientene med alvorlig blodpropp, blødninger og lave blodplater har fått symptomer innenfor 14 dager etter vaksinasjon.

Det norske legemiddelverket er ansvarlig for markedsføringstillatelse av vaksiner. Det er opp til Folkehelseinstituttet å vurdere hvilke vaksiner som skal brukes i koronavaksinasjonsprogrammet i Norge og hvordan de skal brukes.