Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Flere vaksinedoser til helsepersonell i spesialisthelsetjenesten»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Flere vaksinedoser til helsepersonell i spesialisthelsetjenesten

Nyhet

Flere vaksinedoser til helsepersonell i spesialisthelsetjenesten

Regjeringen har besluttet at helsepersonell i spesialisthelsetjenesten i Norge skal få 24 000 ekstra vaksinedoser de neste to ukene. Dette kommer i tillegg til de 10 000 som allerede var planlagt for denne gruppen i uke 12 og 13.

Regjeringen har besluttet at helsepersonell i spesialisthelsetjenesten i Norge skal få 24 000 ekstra vaksinedoser de neste to ukene. Dette kommer i tillegg til de 10 000 som allerede var planlagt for denne gruppen i uke 12 og 13.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Den ekstra tildelingen av vaksinedoser til spesialisthelsetjenesten blir delt på uke 12 og uke 13. Det betyr at det sendes ut til sammen 19 000 vaksinedoser til helsepersonell i spesialisthelsetjenesten i uke 12 og 15 000 vaksinedoser til helsepersonell i uke 13. I uke 11 ble det allerede fordelt 4000 doser til helsepersonell med underliggende sykdommer, og de over 65 år.

Fordelingen av dosene til helseforetakene

  • For uke 12 har regjeringen besluttet følgende fordeling: 3000 vaksinedoser til Oslo universitetssykehus
  • 12 000 vaksinedoser fordeles på Helse Sør-Øst og Helse Nord

I tillegg i uke 12 vil FHI sende ut vaksinedoser til de av helsepersonell som allerede er innkalt for vaksinasjon. Dette gjelder helsepersonell over 65 år og helsepersonell med underliggende risikotilstander; dette utgjør ytterlige 4000 doser.

For uke 13 vil samtlige 15 000 doser fordeles etter den vanlige fordelingsnøkkelen helseforetakene imellom.

Det er de regionale helseforetakene som har vurdert og meldt inn hvor mange doser som skal til hvert helseforetak. - De følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, og fordeler til personell som er mest kritiske for sykehusenes drift, sier smitteverndirektør ved FHI, Geir Bukholm. – Vi pakker vaksinene i helgen og sender vaksinedosene til det enkelte helseforetak fra mandag, sier Bukholm.

Vaksinene tas fra et beredskapslager

De ekstra vaksinene til Helse Sør-Øst tas fra et beredskapslager med Modernavaksiner, som til nå var tiltenkt dose 2 til 22 000 personer som har fått dose 1. Alle kommuner får dermed det samme antall doser som de allerede er informert om.

- Vi har hatt dette beredskapslageret for å være sikre på at vi har dose nummer to til de som skal ha dette. Vi oppfatter nå leveransene fra Moderna som såpass stabile at vi er tryggere på at vi vil få de dosene som er planlagt levert fra Moderna, sier Bukholm. I tillegg er anbefalt intervall til dose 2 av Moderna-vaksinen utvidet til seks uker, noe som vil gi en større tidsbuffer dersom det likevel skulle oppstå forsinkelser.