Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «UngVoksen – ny undersøkelse om effekten av vaksinering mot covid-19»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • UngVoksen – ny undersøkelse om effekten av vaksinering mot covid-19

Nyhet

UngVoksen – ny undersøkelse om effekten av vaksinering mot covid-19

Folkehelseinstituttet inviterer unge voksne i alderen 18 til 30 år bosatt i Oslo-området til å delta i en undersøkelse om effekten av vaksinering mot koronasykdom.

Folkehelseinstituttet inviterer unge voksne i alderen 18 til 30 år bosatt i Oslo-området til å delta i en undersøkelse om effekten av vaksinering mot koronasykdom.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Invitasjonen vil bli sendt ut via SMS, og samtykke kan gis elektronisk per telefon.

Å delta i UngVoksen innebærer å svare på spørreskjemaer. I tillegg inviterer vi noen av deltakerne til å komme til Ullevål sykehus for å ta en blodprøve. Da får man svar på om man har antistoffer mot koronavirus. Dette kan man få både på grunn av infeksjon og på grunn av vaksinasjon.

Trenger kunnskap om vaksinene

I Norge har vi et mål om å vaksinere så mange som mulig over 18 år i løpet av sommeren. Det er viktig å måle oppslutningen og å finne ut om vaksinene har god effekt, og det er nødvendig å innhente gode data om bivirkninger.

Vi kan måle effekten på to måter. Det ene er å se om de som er vaksinert senere får infeksjon. Det andre er å ta blodprøver før og etter vaksinering for å måle immuniteten mot koronavirus. FHI har allerede invitert mange personer i alderen 30 til 80 år, bosatt i Oslo-området, til å være med å undersøke immunsvaret etter vaksinasjon. Når er turen kommet til de unge voksne.

– Det er svært viktig å følge med på befolkningens motstandskraft mot koronasykdom, og om de vaksinene vi bruker i Norge faktisk gir god beskyttelse. Vi håper at de som er invitert til å delta i UngVoksen vil være med i dette arbeidet, sier prosjektleder Per Magnus ved FHI.