Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Svært få fullvaksinerte smittes av koronaviruset i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Svært få fullvaksinerte smittes av koronaviruset i Norge

Nyhet

Kun 1 av 2000 fullvaksinerte smittes av koronaviruset

Kun 1 av 2000 (0,05 %) av dem som er fullvaksinerte i Norge har fått koronavirus. Det viser data i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK) pr. 9.mai i år. 

Kun 1 av 2000 (0,05 %) av dem som er fullvaksinerte i Norge har fått koronavirus. Det viser data i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK) pr. 9.mai i år. 


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Av totalt 782 393 personer som hadde fått to doser koronavaksine med anbefalt intervall, fikk kun 382 personer påvist viruset. Bare noen få av disse utviklet symptomer på covid-19-sykdom. 

- Dette viser at koronavaksinasjon gir vaksinerte svært god beskyttelse for de som er fullvaksinerte. Samtidig minner det oss om at vaksinasjon ikke har 100 % beskyttelse mot smitte eller sykdommen det vaksineres mot, sier smitteverndirektør i Folkehelseinstituttet, Geir Bukhom.   

Koronavaksinene beskytter godt mot alvorlig sykdom 

En person er fullvaksinert mot covid-19 1-2 uker etter den andre og siste vaksinedosen. Grad av beskyttelse kan variere mellom de ulike vaksinene, og personer kan ha ulik immunrespons på samme vaksine, avhengig av alder og helsetilstand.  

- De fleste vaksinerte personene som smittes av koronaviruset, får kun mildere symptomer av kortere varighet enn hos uvaksinerte. I de få tilfellene hvor fullvaksinerte utvikler alvorlig sykdom dersom de smittes av korona-viruset, er det viktig å gjøre nærmere undersøkelser for å forstå hva som kan ha vært årsaken, påpeker Bukholm.