Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nå kan du se egen vaksinasjonsstatus og testresultat»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nå kan du se egen vaksinasjonsstatus og testresultat

Nyhet

Nå kan du se egen vaksinasjonsstatus og testresultat

Første trinn i utviklingen av koronasertifikat i Norge er klart. Nå kan du se din egen vaksinasjonsstatus og testresultat på helsenorge.no.

Første trinn i utviklingen av koronasertifikat i Norge er klart. Nå kan du se din egen vaksinasjonsstatus og testresultat på helsenorge.no.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

For at Norge skal gjenåpne landet, må vi ha noen systemer som hjelper oss. I løpet av våren vil vi derfor ta i bruk et koronasertifikat. Formålet med koronasertifikatet er å dokumentere vaksinestatus, negativt testresultat og om du har gjennomgått covid-19.

Regjeringen skal beslutte hvordan sertifikatet skal kunne brukes i de ulike gjenåpningsfasene. Det er mange hensyn som må tas i denne vurderingen, blant annet etiske, smittevernfaglige, juridiske og samfunnsøkonomiske.

Innsyn i egne opplysninger

Den tekniske løsningen utvikles av Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett. Første trinn av arbeidet med et koronasertifikat kom på plass i dag.

– Dette innebærer at man kan logge seg på helsenorge.no og se sin egen vaksinasjonsstatus og eventuelle negative test under fanen koronasertifikat. Per nå gir løsningen innbyggerne enkel tilgang til egne helseopplysninger. Vi fortsetter nå arbeidet mot et endelig koronasertifikat, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Ferdig versjon i juni

Den endelige versjonen av koronasertifikatet som er planlagt klar i slutten av juni skal være i tråd med EUs regelverk for felles europeisk koronasertifikat, Digital Green Certificate. Det skal være mulig å hente det digitalt fra helsenorge.no og laste ned for utskrift, og til bruk uten å være koplet til internett. Sertifikatet vil ha en QR-kode som kan benyttes for å verifisere at sertifikatet er ekte. Koronasertifikatet skal bestå av tre deler: En del som viser vaksinasjonsstatus, en del som viser negativt testresultat, og en del som viser immunitet etter gjennomgått koronasykdom.

– Vi jobber nå blant annet med å utvikle en egen verifikasjons-app som kan benyttes for verifikasjon av QR-kodene i sertifikatet. Den vil gjøre det mulig å verifisere at koronasertifikatet er ekte, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.