Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Høy vaksinasjonsdekning i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Høy vaksinasjonsdekning i Norge

Nyhet

Høy vaksinasjonsdekning i Norge

Oppslutning om koronavaksinasjon i Norge er svært høy. I aldergruppen 75 til 84 år, har hele 96 prosent fått sin første vaksinedose. Det viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK.

Oppslutning om koronavaksinasjon i Norge er svært høy. I aldergruppen 75 til 84 år, har hele 96 prosent fått sin første vaksinedose. Det viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

-  Vi har levd med en pandemi i over ett år. Vi er alle utålmodige etter å få en varig løsning og gjenåpning av samfunnet, og utålmodigheten øker. Vaksinene har dessverre vært et knappere gode enn vi har ønsket oss, men fremover ser det lysere ut og vi kan tilby langt flere vaksinasjon, sier Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet.

Oppslutning per alder og kjønn

Så langt har over 1,5 millioner (1 556 905) i Norge fått første dose med koronavaksine, og over en halv million (574 194) personer er fullvaksinert. Data fra Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK) som registrerer alle gitte vaksinedoser viser følgende vaksinasjonsoppslutning på landsbasis etter første dose.

Kvinner

Over 80 år – 91%

75-84 år – 96%

65 – 74 år – 90%

Menn

Over 80 år – 93%

75-84 år – 97%

65 – 74 år – 90%

I mål ved utgangen av sommeren

Folkehelseinstituttet forventer å få 5,7 millioner vaksinedoser til befolkningen, i løpet av sommermånedene.

-  Det er et puslespill som krever et godt samarbeid mellom befolkningen, helsetjenesten - spesielt i kommunene - og oss i FHI når så mange skal vaksineres på kort tid og i løpet av en etterlengtet sommer. Jeg oppfordrer alle til å gripe muligheten når de får tilbud om vaksinasjon, så vi når målet om å beskytte alle innbyggere i Norge og gjenåpne samfunnet, avslutter Stoltenberg.