Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Gyldig koronasertifikat krever korrekt registrering»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Gyldig koronasertifikat krever korrekt registrering

Nyhet

Gyldig koronasertifikat krever korrekt registrering

Det er viktig at kommunene sikrer at opplysningene som skal brukes i koronasertifikatet er riktige, og at de kan hjelpe innbyggere som opplever feilregistrering eller mangler. Koronasertifikatet er klart til bruk i Norge i første halvdel av juni.

Koronasertifikat.png

Det er viktig at kommunene sikrer at opplysningene som skal brukes i koronasertifikatet er riktige, og at de kan hjelpe innbyggere som opplever feilregistrering eller mangler. Koronasertifikatet er klart til bruk i Norge i første halvdel av juni.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Koronasertifikatet viser opplysninger fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK og Meldingssystem for smittsomme sykdommer MSIS i Folkehelseinstituttet.

– Kommunene gjør en enestående jobb både med vaksinasjon og registrering av gitte vaksinedoser i SYSVAK. Samtidig ser vi nå at det omfattende arbeidet som gjøres med koronavaksinasjon fører til noen feilregistreringer, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI. 

Feilregistrering eller mangelfull informasjon om vaksinasjon, gjennomgått koronasykdom eller testresultater fører til at personen ikke får et sertifikat med gyldige opplysninger som kan benyttes slik det var tiltenkt.

Ansvarlig vaksinasjonssted skal korrigere feilinformasjon 

Det er ansvarlig vaksinasjonssted i kommunene som skal korrigere feil eller mangelfulle vaksinasjonsopplysninger.  

–  Korrekt vaksinasjonsstatus er viktig både for den enkelte i form av rettigheter og for at vi har kunnskap om antall vaksinerte i befolkningen. Kommunene må derfor være nøye med å føre vaksinasjon riktig, og kunne ta imot henvendelser fra privatpersoner som trenger å korrigere opplysninger, sier Gun Peggy Knudsen i FHI. 

Korrekt registrering er viktig både for antall vaksinedoser som er satt, dato(er) de er gitt og hvilken vaksinetype som er benyttet. 

Det er ennå ikke avklart om koronavaksinasjon utført i utlandet kan etter-registreres i SYSVAK og hvordan dette eventuelt kan gjøres. 

Korrigering av prøvesvar 

Laboratoriene eller teststasjonene som melder til MSIS kan korrigere feilinformasjon på prøvesvar. 

Laboratoriene har meldeplikt for alle prøvesvar til MSIS. Hvis det er feil eller mangler i testresultatene skal det korrigeres av teststasjonene via laboratoriene. De som er blitt testet kan ta kontakt med teststasjonen i kommunen for å få rettet dette.  

Påvist koronasykdom gjennom positive prøvesvar fra test tatt i utlandet, for å dokumentere gjennomgått infeksjon, kan ikke etter-registreres i MSIS. 

Sjekk egne opplysninger på Helsenorge 

Alle med tilgang til Helsenorge gjennom for eksempel BankID eller annen godkjent påloggings-ID kan allerede nå logge inn og sjekke opplysningene i koronasertifikatet.   

–  Vi oppfordrer alle til å kontrollere egne helseopplysninger i koronasertifikatet i god tid før en eventuelt skal ut å reise eller gjennomføre andre aktiviteter hvor koronasertifikat vil være nødvendig, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI.

Dersom vaksinasjon eller testresultater viser feil eller mangler, kan dette rettes slik at det ikke får konsekvenser for gyldigheten av koronasertifikatet, avslutter Knudsen.