Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Slik blir det nye koronasertifikatet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Slik blir det nye koronasertifikatet

Nyhet

Slik blir det nye koronasertifikatet

Det nye koronasertifikatet får to deler – en del for innenlands bruk og en for grensepassering i EU- og EØS-området.

hovedillustrasjon ks.PNG

Det nye koronasertifikatet får to deler – en del for innenlands bruk og en for grensepassering i EU- og EØS-området.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Bruken av koronasertifikat i Norge er ennå ikke besluttet. Men Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Norsk helsenett og Direktoratet for e-helse jobber på spreng for å utvikle en løsning som skal være klar til å kunne brukes til to ulike formål.

Innenlands bruk og grensepassering

11. juni er koronasertifikatet klart til innenlands bruk, for eksempel på arrangementer eller pakketurer, avhengig av hva regjeringen bestemmer.

En EU-tilpasset versjon som vil gjøre det mulig å krysse grenser på tvers av EU- og EØS-området vil være klar til slutten av juni.

Denne typen visning i to ulike deler er lignende som Danmark har valgt for sitt Coronapas.

Personvern viktig

Grunnen til å dele opp koronasertifikatet i to ulike deler er å sikre at brukerne ikke gir fra seg mer informasjon enn nødvendig. Ved innenlands bruk vil det sjelden være bruk for å gi fra seg mer informasjon enn at koronasertifikatet er gyldig. EU krever mer informasjon for kryssing av grenser, som for eksempel vaksinasjonsdato. Derfor har prosjektet lagt opp til en utvidet del av koronasertifikatet til denne bruken.

Ikke-digitale brukere

Koronasertifikatet ligger på Helsenorge.no, og kan vises ved kontroll, lastes ned på mobil eller skrives ut fra disse sidene.

Brukere som ikke har tilgang til Helsenorge.no kan gi fullmakt til andre for å skrive ut koronasertifikatet.

Vi jobber også med en løsning for å få tilsendt utskrift for de som ikke bruker mobil, nettbrett eller PC, men denne er ennå ikke klar.

Egen app for kontroll

Prosjektet utvikler også en egen teknisk løsning for kontroll av koronasertifikatet som kan brukes ved grensepassering eller ved eventuelle arrangementer eller annen bruk regjeringen vil beslutte for nasjonalt nivå.

Les mer om koronasertifikat på Helsenorge.

Skisser til koronasertifikatet på Helsenorge
Koronasertifikat

Kontrollside (Norge)

Utvidet kontrollside

Slik ser koronasertifikatet ut i dag på Helsenorge.

En versjon av koronasertifikatet vil være klar til 11. juni. Denne delen av koronasertifikatet vil være til innenlands bruk, og skal sikre at du ikke trenger å gi fra deg mer informasjon enn nødvendig ved kontroll. Bruken er ennå ikke avklart.

En utvidet versjon av koronasertifikatet vil i slutten av juni kunne brukes til reise på kryss av grensene i EU- og EØS-området. Denne delen gir informasjonen EU og de ulike landene vil kreve for å krysse landegrenser. I perioden mellom 11. juni og fram til det utvidede sertifikatet er klart rundt 1. juli, vil beskyttede personer som bor i Norge og kommer hjem fra utlandet også kunne bruke den nasjonale løsningen på grensen.

 

Koronasertifikatet kan også skrives ut, og da vil det trolig se omtrent slik ut.
Koronasertifikatet kan også skrives ut, og da vil det trolig se omtrent slik ut.