Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nå kan du få etterregistrert koronavaksiner tatt utenfor Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nå kan du få etterregistrert koronavaksiner tatt utenfor Norge

Nyhet

Nå kan du få etterregistrert koronavaksiner tatt utenfor Norge

Det er nå mulig å få etterregistrert koronavaksiner tatt i utlandet, forutsatt at de er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA. Slik kan du få informasjonen inn i det norske koronasertifikatet.

Koronasertifikat.png

Det er nå mulig å få etterregistrert koronavaksiner tatt i utlandet, forutsatt at de er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA. Slik kan du få informasjonen inn i det norske koronasertifikatet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Etter at første versjon av koronasertifikatet ble tilgjengelig forrige uke, har flere meldt om behovet for å få etterregistrert koronavaksiner de har tatt i utlandet. Dette vil nå bli mulig. Oppdatert 17. juni 2021: Det er viktig å presisere at det ikke er en plikt å etterregistrere koronavaksiner gitt utenfor Norge, men nedenfor fremkommer en anbefaling om hvordan dette kan foregå.

Gjelder vaksiner som er godkjent av EMA

Personer med norsk fødselsnummer eller d-nummer kan nå oppsøke enten fastlege, kommunehelsetjenesten eller privat helsetjeneste for å dokumentere vaksinasjon, og få registrert denne i det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK. Du trenger enten informasjon fra koronasertifikat utstedt i EU- eller EØS-området, eller annen troverdig, vaksinasjonsdokumentasjon. Dette er uavhengig av hvor i verden disse vaksinene er satt.

Etterregistrering vil kun gjelde vaksiner som er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA.

Hvordan går du frem?

Du må be om en konsultasjon hos enten fastlege, kommunehelsetjenesten eller privat helsetjeneste for å dokumentere vaksinasjon fra utlandet. Konsultasjonen bør være en e-konsultasjon/videokonsultasjon der det er mulig. Konsultasjonen for å få gjort etterregistreringen må betales av den enkelte pasient. Dersom det gjøres hos fastlegen må pasienten betale full egenandel, fordi dette ikke dekkes over stønadsbudsjettet.

Hva slags dokumentasjon må du vise?

Det er fastlege, kommunehelsetjenesten eller den private helsetjenesten som vil vurdere om dokumentasjonen er god nok. Dokumentasjonen må minst inneholde alle variabler som er obligatoriske i innmeldingen til SYSVAK: Identifikasjonsnummer, vaksinasjonsdato og vaksine. Dokumentasjonen bør også inneholde batchnummer, vaksinatør og signatur eller stempel.

Oppdatering av koronasertifikatet

Ved registrering i journalsystemet som fastlege, kommunehelsetjenesten eller privat helsetjeneste bruker, vil opplysningene dukke opp i koronasertifikatet etter noe tid, alt fra noen sekunder fra registrering til et døgn, avhengig av hva slags journalsystem som blir brukt til registrering.

For mer informasjon, se Etterregistrering av koronavaksiner.