Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Koronavaksinasjon av 2003-kullet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Koronavaksinasjon av 2003-kullet

Nyhet

Koronavaksinasjon av 2003-kullet

Nedre aldersgrense for koronavaksinasjonsprogrammet er fra fylte 18 år, men av praktiske grunner mener FHI at hele 2003-årskullet skal tilbys koronavaksinen fra Pfizer.

Nedre aldersgrense for koronavaksinasjonsprogrammet er fra fylte 18 år, men av praktiske grunner mener FHI at hele 2003-årskullet skal tilbys koronavaksinen fra Pfizer.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har delt inn vaksinasjon i alderskohortene per år. Det innebærer at personer som er født i samme år tilbys vaksine samtidig. Nedre aldersgrense for koronavaksinasjonsprogrammet har til nå vært de som er fylt 18 år. Unntaket er ungdom 12-17 år med høy risiko for alvorlig sykdom.

– Vi ser at det er krevende å sette grensen ved når en har fødselsdag istedenfor å forholde seg til et helt årskull. Flere av kommunene har allerede en praksis hvor hele 2003-kullet får tilbud, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet. 

Bukholm presiserer at det kun er koronavaksinen fra Pfizer som er godkjent av Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) for de under 18 år. Det er derfor kun denne vaksinen som kan gis til de som ennå ikke har fylt 18 år. 

Kommuner som har avtalt vaksinetimer for personer født i 2003 som ennå ikke har fylt 18 år, behøver ikke å endre timeinnkallingen, men de må benytte koronavaksinen fra Pfizer. 

Se også: Hvem kan få koronavaksine, og når forventer vi å kunne vaksinere ulike grupper?